Valoisat kesäyöt ovat täynnä mielenpainuvia kohtaamisia kuusamolaisessa metsässä. Alla tarinaa, mitä yön aikana voi tapahtua…..

Toissa yönä (2.-3.7.2018) olin kuvaamassa Karhutuvalla Kuusamon Lämsäkylässä. Paikalla kävi yön aikana 6-7 eri karhua, joista mielenkiintoisimmat olivat ”valkokauluskarhut”, kaksivuotiaat sisarukset. Nuorten karhujen piti olla koko ajan valppaana ettei tulleet yllätetyksi kesken ruokailun. Nämä kaksi kulkivat kylki kyljessä koko yön. Kun paikalle ilmaantui isompi karhu, niin silloin lähdettiin sanan varsinaisessa merkityksessä käpälämäkeen. Yhden aikaan paikalle tuli yllättäen hyperaktiivinen ahma joka kävi edessämme yhteensä viisi kertaa. Myös kettu oli tämän tästä kuvauspaikan ympäristössä tässä. Kuvattavaa riitti alkuillasta aina aamu klo 4 asti, jolloin alkoi uni tulla silmään ja oli aika ottaa unet hirsikojun mukavassa punkassa. Jokainen mukana ollut nukahti tyytyväisenä tapahtumarikkaan illan-yön antiin.

Karhujen valokuvaamiseen voi yhdistää Kuusamossa samalla reissulla mainiosti sääksien kuvaamiseen Lämsänkylässä. Karhu ja sääksipaikan etäisyys toisistaan on alle 2 km. Elokuussa järjestetään Lämsänkylässä kaksi Sääksien ja karhujen valokuvauskurssia (2.-4.8.2018 ja 16.-18.2018). Kursseilla osallistujat pääsevät sisälle kojukuvauksen maailmaan. Kuusamo Nature Photon kurseille ovat tervetulleita kaikentasoiset valokuvauksen harrastajat ja jokaista opastetaan tarvittaessa kädestäpitäen.