luontokuvauskurssit

Etusivu/Palvelut/luontokuvauskurssit

Luontokuvauskurssit

Kuusamo Nature Photography (KNP) ja Suomen Luontokuvausinstituutti (SLKI) järjestävät luontokuvauskursseja ympäri vuoden. Kurssien kouluttajina ovat ammattikuvaaja Paavo Hamunen, luontokuvausyrittäjä Olli Lamminsalo ja taiteilija Susanna Aarnio. Kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle sopiva kurssi, aloittelijasta kokeneempaan kuvaajaan.Jokainen Kuusamo Nature Photographyn luontokuvauskurssi sisältää teoriaopetusta, maastokuvausta, kuvien käsittelyä ja arkistointia Lightroomilla, sekä henkilökohtaisen palautteen kurssin aikana otetuista kuvista.SLKI:n kurssitarjonnan löydät Suomen Luontokuvausinstituutin nettisivuilta.Huom! Mikäli esite ei aukea laitteessasi, niin pyydä esite sähköpostitse.

1-4.12.2017

4 pv Kuusamo

 Maakotka, Riisitunturi ja täysikuu

Perinteinen kaamosajan Maakotka, Riisitunturi ja täysikuu  -kuvauskurssi pidetään 1.-4.12.2017 Kuusamossa. Kurssin tukikohtana toimii Oulangan tutkimusasema. Maakotkien lisäksi matkan toisena kuvauskohteena on alkutalven taianomainen Riisitunturin kansallispuisto, jonne tehdään koko päivän kuvausretki. Kurssi järjestetään kaamoksen ollessa parhaimmillaan, jolloin maakotkat vierailevat ruokintapaikalla lyhyen päivän aikana yleensä aktiivisesti. Kurssilla ammattiluontokuvaajamme käy läpi myös piilokojukuvauksen vinkit ja opimme lukemaan eri lintulajien käyttäytymistä erilaisissa kuvaustilanteissa. Päivän aikana saamme ikuistettua jylhien kotkien liitelyä, ilmeikkäitä katseita ja ruokailua komeassa kansallismaisemassa.

11-14.1.2018

4 pv Kuusamo

Kaamosvalon maakotkat

Pohjoisen maaginen kaamosvalo luo loistavat puitteet lintu- ja maisemakuvaukselle. Kirkkaan lyhyen päivän valossa on aivan oma erityinen tunnelmansa, mitä muina vuodenaikoina ei voi kokea. Tykkymetsäisessä vaarassa sijaitsevalla maakotkien kuvauspaikallamme valo on parhaimmillaan juuri tammikuun alkupuolella. Kuvauspaikalta aukeaa avara näkymä Oulangan kansallispuiston erämaisiin maisemiin. Kaamosvalon kotkat Oulangassa -kuvauskurssi pidetään 11.-14.1.2018 Kuusamossa. Kurssin tukikohtana toimii Oulangan tutkimusasema.

26-28.1.2018

3 pv Kuusamo

Oulanka Symposium

12-15.4.2018

4 pv Kuusamo

Linnut lumella ja jäällä

Keväinen lumi ja jää luovat loistavat valaistusolosuhteet lintujen kuvaamiselle. Intensiivinen kurssimme tarjoaa ja vaativallekin lintukuvaajalle loistavat puitteet. Kurssin pääkohde on huumaava teerensoidin, jota kuvataan tummaa metsätaustaa vasten, joka tarjoaa aurinkoisena aamuna huikeat valaistusolosuhteet vastavaloon kuvattaessa.

18-22.4.2018

4 pv Kuusamo

Linnut kevään huumassa

Huhtikuun loppupuolella kevät tekee vauhdilla tuloaan Koillismaalle ja muuttolinnut ovat juuri saapuneet lumiselle pesimäseuduilleen. Pääkohteena kurssilla on kiihkeä teerensoidin, jota menemme kuvaamaan piilokojuista ennen auringon nousua. Lisäksi pääsemme seuraamaan laulujoutsenten taisteluita piilokojuista lähietäisyydeltä, sekä pikkulintuja ruokintapaikalla. Kurssin järjestää Kuusamo Opisto.

29.4.-3.5.2018

5 pv Kuusamo

Kiihkeät soidinmenot Kuusamossa

Kevät on selättänyt talven ja muuttolintujen pääjoukot ovat saapuneet pesimäalueilleen. Seitsemäntoista tuntia päivänvaloa, vielä lähes puoli metriä lunta maassa sekä järvet jään peitossa antavat erinomaiset olosuhteet mielenkiintoisten lintulajien kuvaamiseen. Toukokuun alussa lintujen soidinmenot ovat kiihkeimmillään, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kiihkeät soidinmenot (29.4.-3.5.) on tuhti piilokojupaketti, jossa 5 kuvauspäivän aikana kuvataan mm. metson ja teeren soidinta sekä sääksien syöksyjä kala-altaaseen. Hinta sisältää kaikki kojuvuokrat (seitsemän kojusessiota) sekä majoituksen ja ruokailut upeassa Oivangin Lomakartanossa, jossa ruokaillaan ruhtinaallisten ja maittavien ruokapatojen ääressä. Tule tutustumaan Kuusamon luontokuvausmahdollisuuksiin kevään kiihkeimpään soidinaikaan nyt pakettihintaan!

14-17.6.2018

4 pv Kuusamo

Yöttömän yön kasvit ja maisemat Koillismaalla

Tule kokemaan ja kuvaamaan upeat maisemat sekä kauniit ja harvinaiset kasvit yöttömän yön valossa. Kurssilla tutustutaan Koillismaan upeimpiin maisemakohteisiin ja sukkelletaan kasvikuvauksen kiehtovaan maailmaan.

28.6.-1.7.2018

4 pv Kuusamo

Oulankajoki – maisemakuvaajan unelma

16-20.7.2017

5 pv Kuusamo

Sääksi ja karhukurssi Kuusamossa

2-4.8.2018

3 pv Kuusamo

Sääksi ja karhukurssi Kuusamossa

Kesän ensimmäinen sääksi- ja karhukuvauskurssi pidetään heti elokuun alussa. Intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen lajiin sääkseen ja karhuun. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja haluavat oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja niksit.

16-18.8.2018

3 pv Kuusamo

Sääksi ja karhukurssi Kuusamossa

Kesän ensimmäinen sääksi- ja karhukuvauskurssi pidetään heti elokuun alussa. Intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen lajiin sääkseen ja karhuun. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja haluavat oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja niksit.

 UUTTA!

OMAVALINTAINEN RÄÄTÄLÖITY KURSSI

 

Räätälöity kurssi: kerää vähintään viiden hengen porukka ja valitse aihealue (Lightroom, peruskameratekniikka, luova luontokuvaus, kuvaesityksen teko, dslr ja peilittömän kameran videon editointi) Ehdota ajankohtaa ja paikkaa koulutukselle.
LISÄTIETOJA KURSSEISTA: PAAVO HAMUNEN 045 1242909
suomenluontokuvausinstituutti@gmail.com