Sääksikojut, Lämsänkylä

Sääksien kuvauskausi:   25.4.-15.5. ja 15.7. -10.9.

Yleistietoa: Sääksien kojukuvaus aloitettiin Kuusamossa heinäkuussa 2015, kun ensimmäinen piilokoju vietiin kala-altaille. Kala-altaat ovat olleet toiminnassa 60 – luvun puolivälistä lähtien ja sääkset ovat saaneet kalastaa vapaasti altailla, joten linnut ovat tottuneet paikkaan ja ihmisiin.  Sääkset saapuvat Kuusamoon huhtikuun lopulla, järvien ollessa vielä jäässä. Kala-altaat ovat tällöin sääksille varma kalastuspaikka. Kuvauskausia on kaksi, joista jälkimmäinen aktivoituu heinäkuun puolivälissä, poikasten kasvaessa ja vaatiessa lisää ravintoa. Paikalla kalastelee heinä-elokuussa sääksiä päivän aikana  4-5 eri yksilöä, jotka tulevat lähialueen pesiltä hakemaan kalaa poikasille.  Etäisyys iskuihin kojuista yleensä 10-30m, joskus jopa alle 10m.

Kala-altailla on 4 kojua. Kuvaajat voivat halutessaan siirtyä päivän aikana kojusta toiseen tuulen suunnan vaihtuessa. Isoissa kojuissa on wc:t.

Suositeltavat objektiivit: 300-600mm, zoomit 100-400, 200-400mm jne….

Kuvausession kesto: koko päivä. Sop.mukaan voi valita myös ilta + aamukuvaussession. HUOM ! Aamupäivisin kala-altailla tehdään satunnaisesti huoltotöitä 1-2 tuntia.

Muita mahdollisia lajeja: telkkä, tukkakoskelo, harakka, korppi, selkälokki, harmaalokki, merikotka, suo- ja sarvipöllö, harmaahaikara.

Sijainti: Kuusamon keskustasta n 45min ajomatka, kävelymatka autolta 100m

Hinta: 140€/henk/pv. (sis ALV:n).

Tiedustelut ja varaukset: olli.lamminsalo@gmail.com.fi tai Ollilta p. 0500 501706


PIILOKOJUJEN AJANVARAUS

Valitset vain päivän, syötät omat tietosi ja saat vahvistuksen sähköpostiisi.

TEE VARAUS NYT