Sääksikojut, Lämsänkylä

Etusivu/Palvelut/Piilokojut/Sääksikojut, Lämsänkylä

SÄÄKSIKOJUT, LÄMSÄNKYLÄ

Sääksien kuvauskausi:   25.4.-15.5. ja 15.7. -10.9.

Yleistietoa: Sääksien kojukuvaus aloitettiin Kuusamossa heinäkuussa 2015, kun ensimmäinen piilokoju vietiin kala-altaille. Kala-altaat ovat olleet toiminnassa 60 – luvun puolivälistä lähtien ja sääkset ovat saaneet kalastaa vapaasti altailla, joten linnut ovat tottuneet paikkaan ja ihmisiin.  Sääkset saapuvat Kuusamoon huhtikuun lopulla, järvien ollessa vielä jäässä. Kala-altaat ovat tällöin sääksille varma kalastuspaikka. Kuvauskausia on kaksi, joista jälkimmäinen aktivoituu heinäkuun puolivälissä, poikasten kasvaessa ja vaatiessa lisää ravintoa. Paikalla kalastelee heinä-elokuussa sääksiä päivän aikana  4-5 eri yksilöä, jotka tulevat lähialueen pesiltä hakemaan kalaa poikasille.  Etäisyys iskuihin kojuista yleensä 10-30m, joskus jopa alle 10m.

Kuvauspaikalla on 2 kala-allasta, joiden penkalla kuvauskojut sijaitsevat. Tuulesta riippuen kuvaajat voivat valita kuvauspaikkansa. 

Paikalla on 3 kpl  4:n kuvaajan kojua ja 4 kpl siirrettäviä 2:n kuvaajan kojua, joita voi siirtää haluamaansa paikkaan henkilökunnan avustuksella.

Kuvauskojua voi vaihtaa kesken päivää. Piilokojuissa on kuvauspaikat  yhteensä 8:lle kuvaajalle ja jokaisella kuvaajalla on käytössä 1 kuvausaukko. Kojuissa ei voi käyttää jalustaa vaan video- tai kuulapää/kiikku kiinnitetään kuvaustasolla olevaan liikuteltavaan metallilevyyn.

Suositeltavat objektiivit: 300-600mm, zoomit 100-400, 200-400mm jne….

Kuvausession kesto: koko päivä. Sop.mukaan voi valita myös ilta + aamukuvaussession. HUOM ! Aamupäivisin kala-altailla tehdään satunnaisesti huoltotöitä 1-2 tuntia.

Muita mahdollisia lajeja: telkkä, tukkakoskelo, harakka, korppi, selkälokki, harmaalokki, merikotka ja suopöllö.

Sijainti: Kuusamon keskustasta n 45min ajomatka, kävelymatka autolta 100m

Hinta: 140€/henk/pv. (sis ALV:n).

Tiedustelut ja varaukset: olli.lamminsalo@gmail.com.fi tai Ollilta p. 0500 501706


PIILOKOJUJEN AJANVARAUS

Valitset vain päivän, syötät omat tietosi ja saat vahvistuksen sähköpostiisi.

TEE VARAUS NYT