29072014_ND48738

 

Maisemakuvauksessa kohtaavat kuvaajan omat tunnetilat, maiseman ”persoonallisuus” ja sään vaihtelu.
Parhaimmillaan nämä kohtaamiset välittyvät kuvan kautta katsojalle saaden aikaiseksi vahvan reaktion eli tunneelämyksen.
Kaiken ei tarvitse olla seesteistä tai edes kaunista. Rumuudessa ja rujoudessa on oma luova voimansa.
Luonnontilaista aarnimaisemaa on Suomesta vaikeaa enää löytää. Kansallismaisemat ovat useimmiten kulttuurimaisemia ja nekin joskus vaikea saavuttaa. Usein on helpompaa ja palkitsevampaa keskittyä lähimaisemien arkisiin tunnelmiin kaikkina vuodenaikoina ja kelloon katsomatta vuorokauden ympäri!
Monet kuvaajat ovat viime vuosina laajentaneet maisemakuvauksen käsitettä luovaan ja persoonalliseen suuntaan, joka vaikuttaa erinomaisena piristysruiskeena kaikkeen luontokuvaukseen.
Maisemakuvauksessa toistamme samaa kuin muissakin luontokuvauksen aihealueissa: avain kaikkiin luoviin kuviin on tekniikan hallinta. Työvälinettä on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuvakokonaisuus. Kurssin aikana käymme läpi maisemakuvauksen tekniikoita ja -tyylisuuntia esimerkkeinä vanhat mestarikuvaajat meiltä ja muualta.
Tutuksi tulevat maisemakuvauksen nykytekniikat kuten suotimet, HDR, panoraamakuvaus ja time lapse-tekniikka. Hyödynnämme maisemakuvauksessa myös kurssilaisten oman kameran asetuksia kuten päällekkäisvalotusta. Luovaa maisemakuvausta opetetaan kurssin aikana kannustamalla kuvaajaa löytämään luovia maisemakuvauksen ilmaisutapoja arkisistakin maisemaaiheista kaikissa sää- ja valo-olosuhteissa.

Aamu-, ilta- ja yökuvaus lumoaa ja haastaa ammattikuvaajankin vuodesta toiseen, mutta luontokuvauksen harrastaja pystyy mainiosti ikuistamaan yöllisen tunnelman kuutamosta makroaiheisiin, kunhan perehtyy muutamiin tärkeisiin kamerateknisiin säätövinkkeihin sekä luovaan sommitteluun ja valon ja varjon vuoropuhelun herkkään ja keskittyneeseen
näkemiseen.
Kurssin aikana kuvaajat tekevät maastossa (luovan) maisema- ja yökuvauksen harjoituksia ja kurssitehtävän, jonka suorittamisesta kaikki osallistujat saavat analyysin ja palautetta.

Kuvaamme kurssin aikana Etelä-Savon/ Saimaan/ Kotukosken aarni- ja koskialueen huikeissa maisemissa ja tunnelmissa päivä- ja yöaikaan. Erityisesti aamuyön tunnit
Kotukosken rannalla usvaisessa valossa monien eläinlajien seurassa ovat herättäneet kurssilaisissamme ihastusta!
Johdattelemme kurssilaiset kuvaustyöskentelyyn luentojen, käytännön harjoittelun ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla.
Kukin kurssilainen saa kuvaamastaan kuvamateriaalista palautteen. Kurssin aikan suoritetaan myös kurssimateriaalia syventävä kurssitehtävä. Voit tuoda mukanasi myös aiemmin kuvaamaasi materiaalia. Tarvitset mukaan oman kameran, jalustan, kannettavan
tieto-koneen (ei välttämätön), kesäiseen maastoon sopivan retkiasun ja vedenpitävät kengät.

Kurssin hinta: 275€ (sisältää majoituksen, aamiaiset, lounaat, iltapalat ja opetuksen).
Tiedustelut, ilmoittautumiset ja kysymykset kurssiohjelmasta:
Paavo Hamunen 045-1242909/ suomenluontokuvausinstituutti@gmail.com

01082015_ND40441-Edit-Edit
10092013_ND46224 18072015_DSC2157  30072014_ND48995 01082015_DSC9573