maisema-tärähtänyt

Suomen Luontokuvausinstituutti järjestää peruskameratekniikan, kuvankäsittelyn ja luontovalokuvauksen perus- ja jatkokursseja ja erikoiskuvauskoulutusta.

 

Aloitamme lokakuussa 2013 vuoden kestävän kurssimuotoisen ”Luova luontokuvaus” -opintokokonaisuuden. Koulutukseen tavoitteena on saavuttaa riittävät tiedot luontovalokuvauksen kaikista osa-alueista.

 

”Luova luontokuvaus”-koulutuksen opetusosa-alueita ovat kasvit, maisemat, linnut, muut eläimet ja makro- ja yksityiskohdat. Jokaisen aiheen kohdalla opetetaan perinteisen luontovalokuvauksen lisäksi luovaa, taiteellista näkemystä ja luontotuntemusta. Kuvaajaa kannustetaan löytämään oma ja ainutlaatuinen valokuvausilmaisu.

 

”Luova luontokuvaus”-koulutus sisältää lisäksi kameratekniikan, peruskuvankäsittelyn ja tiedostojen arkistoinnin sekä kuvankäytön näyttelyissä, kuvakirjoissa, web-julkaisuissa ja muissa sähköisissä esityksissä. Peruskoulutuksen jälkeen on mahdollista osallistua instituutin järjestämään jatkokoulutukseen, jossa voi syventyä intensiivisemmin mm. kouluttautua luontovalokuvauskurssin ohjaajaksi.

 

Järjestämme keskiviikkona 21.8.2013 koko päivän kestävän tapahtuman Rajala Camera Oy:n uusissa Postitalon kurssi- ja toimitiloissa (osoite: Rajala Pro Shop, Mannerheiminaukio 1, Helsinki). Tervetuloa tutustumaan kurssi- ja koulutustarjontaamme ja luontokuvausinstituutin opettajiin!

 

 

Instituutti aloittaa ”Luova luontokuvaus”- koulutuksen kahdella tasoryhmällä 12.-13.10.2013 Nuuksiossa, Espoossa. Ensimmäisen tasoryhmän opinnot keskittyvät alkuvaiheessa peruskameratekniikan hallintaan ja toinen ryhmä (jo perustekniikan hallitsevat) keskittyvät suoraan eri luontovalokuvauksen osa-alueiden opintoihin.

 

Koulutusohjelmaan kuuluu mm.:

 

-Peruskameratekniikan hallinta (syvyysterävyyden hallinta eri polttoväleillä/aihealueilla)

-Maisemakuvaus (sommittelu eli kuva-alan hallinta, värioppi, muotomaailma)

-Kasvit, hyönteiset ja yksityiskohdat

-Peruskuvankäsittely ja kuvien arkistointi (Lightroom ja Photoshop)

-Linnut/ muut eläimet (maakotka, teeri, metso jne.)

-Kuvaesityksen ja -kirjan tekeminen (yhteistyössä Rajala Camera Oy:n kanssa)

-Yökuvaus

-Luova luontokuvaus

-Näyttelyn/ kuvaesityksen suunnittelu, toteuttaminen ja kuvien tulostaminen

-Kuvaklinikkaillat (palaute ja harjoitustehtävien arviointi)

-Vierailevien luennoitsijoiden luennot

-Luonnontuntemus

 

Pääkouluttajat: Paavo Hamunen, Olli Lamminsalo, Susanna Aarnio

 

Pituus: 1-2 vuotta, kurssimuotoinen, 8-11 opetusviikonloppua/ lukuvuosi, 10 kuvaklinikkailtaa/lukuvuosi, 1-2 erikoiskurssia opiskelijan oman valinnan mukaan.

 

Järjestämme keskiviikkona 21.8.2013 instituutin toimintaa ja ”Luova luontokuvaus”- koulutusohjelmaa esittelevän koko päivän kestävän tapahtuman Rajala Camera Oy:n uusissa Postitalon kurssi- ja toimitiloissa (osoite: Rajala Pro Shop, Mannerheiminaukio 1, Helsinki).