TIETOA MEISTÄ

Kuusamo Nature Photography on kahden kuusamolaisen ammattiluontokuvaajan perustama sivusto. Päätuotteitamme ovat luontokuvauskurssit, Lightroom-koulutus sekä piilokojujen vuokraus Kuusamossa. Luontokuvauskursseilla perehdyt luontokuvauksen saloihin niin teorian kuin käytännönkin kautta. Lightroom-kursseilla saat ammattilaisen opastusta kuvankäsittelyyn ja kuvien arkistointiin. Piilokojuistamme pääset kuvaamaan Kuusamon tunnusomaisimpia lintulajeja lähietäisyydeltä.

Olli Lamminsalo

puh. +358 500 501 706
sähköposti: olli@KuusamoNaturePhotography.fi

Olen Kuusamossa asuva luontoa nykyään monipuolisesti kuvaava Canon-mies, jolle innostus lintuihin jäi päälle 1960-luvun lopulla ja lintuhavainnot ovat tallessa vuodesta 1971. Kuusamon luonto, maisemat ja erityisesti taigametsien linnut tekivät lähtemättömän vaikutuksen stadilaiseen vuonna 1990, kun otin osaa ensimmäisen kerran Kuusamon SM-Lintumaratoniin. Siitä lähtien visiitit Koillismaalle olivat vuosi vuodelta pidempiä ja lopulta muutto etelän ruuhkista Kuusamoon toteutui vuonna 2003.

Linnut olivat pääkohteina aina vuoteen 2007, kunnes kohdalleni osui mielenkiintoisin opastuskeikkani Oulangan kansallis-puistossa, kun sain opastaa vuoden aikana lähes 6 viikkoa National Geographicin kuvajaa Peter Essickia (www.photographyblog.com/articles/oulanka_national_park). Tämä 6 viikon ”maisemakuvauksen korkeakoulu” opetti kuvaamaan muutakin, kuin lintuja.

Viime vuosina maisemakuvaus, erityisesti talvinen Koillismaan tykkymaisema kireine pakkasineen on kiehtonut paljon. Lintuja kuvaan toki edelleen usein, koska valtaosa asiakkaistani on lintukuvaajia. Pyrin erityisesti kuvaamaan lintuja osana maisemaa. Näitä ”lintu maisemassa” -kuvia on selkeästi vähemmän ja siksi ne erottuvat massasta heti.

Olen vannonut koko ikäni yhteistyön nimeen ja siksi pidän tärkeänä, että kuvaajatkin tekevät yhteistyötä ja verkostoituvat aina mahdollisuuksien mukaan. Näin olemme toimineet Kuusamossa mm. Paavo Hamusen, Hannu Hautalan, Petteri Törmäsen. Lassi Rautiaisen ja Jari Peltomäen kanssa. Paavon kanssa olemme vetäneet lintu- ja luontokuvauskursseja jo vuodesta 2008.

Mikko Oivukka

puh. +358 40 708 9722
sähköposti: mikko@KuusamoNaturePhotography.fi

Jarmo Manninen

puh. +358 40 553 1001
sähköposti: jarmo@KuusamoNaturePhotography.fi

Paavo Hamunen

sähköposti: paavo@KuusamoNaturePhotography.fi

Paavo Hamunen on Savosta kotoisin oleva valokuvaaja, jonka työalue keskittyy Nuuksiosta Kuusamoon ja Vienan Karjalaan. Erityisesti sydäntä ja kameran linssiä lähellä ovat Paanajärven erämaat Venäjän puolella.

Paavo ammentaa luonnon kiehtovasta kiertokulusta, muodoista ja abstraktioista loputtomasti aiheita ja elementtejä työhönsä. Kasvimaailman yksityiskohdat, monimuotoiset metsät, lintu- ja maisemakuvaus myös videon ja äänimaailman kautta ovat esimerkkejä Paavon ammatillisista vahvuuksista.

Paavo ei turhaan ole kysytty kouluttaja niin luontokuvauksen kuin rautaisen ohjelmistoosaamisen ja valokuvanäyttelyiden toteuttamisen alueella. Vankka kokemus yhdistyy ammattitaitoon ja luovuuteen. Viimeisin oma kiertävä yksityisnäyttely vuodelta 2010 on ”Vienan sydän”, joka löytyy myös kirjana. Paavolta on vuosien varrella ilmestynyt yksin tai yhteistyössä muiden kuvaajien kanssa viisi valokuvateosta, mm. ”Kuusamo-sydämellä” vuodelta 2013.

Paavo hakee pitkän ja palkitun luontokuvaajan uran jatkoksi uusia näkökulmia kuvaamiseen hyödyntämällä kameran rajattomia mahdollisuuksia. Hänellä on luontokuvaajana halu löytää ennakkoluulottomia ja mahdollisimman monipuolisia tapoja tuoda esille luonnon kauneus ja hetken tunnelman ainutlaatuisuus.

Paavo Hamunen perusti 2013 yhdessä luontokuvaajakollegoidensa Susanna Aarnion ja Olli Lamminsalon kanssa Suomen Luontokuvausinstituutin (Finnish Wildlife and Nature Photography Institute), jossa opetetaan laajasti luontokuvausta ja -tuntemusta. Kaikki kolme tekevät instituutissa pioneerityötä luovan ja rajoja rikkovan luontovalokuvauksen opettamisen parissa. Instituutin vakituinen toiminta keskittyy Nuuksioon, Juvalle ja Kuusamoon.

Suomen Luontokuvausinstituutti ja Kuusamo Nature Photography kouluttavat luontokuvauksen harrastajia ja ammattilaisia kaikilla luontokuvauksen osa-alueilla. Koulutusta ja kursseja järjestetään myös ohjelmistotekniikoissa, kameratekniikassa, kuvaesitysten- ja kirjojen ja valokuvanäyttelyn suunnittelussa ja toteutuksessa aina taiteellisesta visiosta käytännön tulostukseen ja tekniseen toteutukseen saakka.
SLKI ja KNP järjestävät kaikkea kurssi- ja koulutustoimintaa myös tilauksesta joka puolella Suomea.

Paavolle luontokuvaus ja sen opettaminen on kutsumusammatti ja hän kannustaa kurssilaisiaan löytämään oman luovan ja ainutlaatuisen kuvaustyylin ja -taidon.