leppis

”Väri, muoto ja sommittelu ovat kaikkien taidemuotojen perusta. Perin-teisesti näillä osa-alueilla vallitsee tiettyjä sääntöjä, joita opetetaan. Mutta mitkä ovat taiteen säännöt? Voidaanko niitä määritellä? Luova luontokuvaus on yksilön taidetta, oma näkemyksemme luonnon täydel-lisistä ilmenemismuodoista. Luovan luontovalokuvauksen kurssilla voit löytää omat värisi, hahmottaa oman muotomaailmasi ja luoda oman sommitelmasi luonnon kauneudesta. Luova luontokuvaus on rajatonta. Etsi oma valokuvausmaailmasi. Kaikki on mahdollista. Kamerasi toimii taiteen välineenä yhteistyössä kanssasi.”

 

-Väri: ”Värien moninaisuus ilmenee valossa. Valo on värin lähde. Tutki valoa ja värien elämää valossa. Näet enemmän kuin vain kylmiä, lämpimiä, kirkkaita tai tummia sävyjä!”

-Muoto: ”Tarkastele muotoa muotona, ei sellaisena, mitä muoto esittää. Muotojen välinen tila vapauttaa luovuuden. Hahmota muoto abstraktiona, ei älyllisenä muotona: viiva, pyöreä jne. Valitse muoto, jonka voit ilmaista omalla, yksilöllisellä tavalla.”

 

-Sommittelu: ”Kun luonnossa vallitsee täydellinen tasapaino, se ehkä lakkaa olemasta? Jännite luo elämää. Sommittelun jännite luo uteliaisuutta kuvaa kohtaan. Riko tasapaino, murra täydellisyys, luo uutta. Löydät oman kuvamaailmasi ja olet tasapainossa luonnon kanssa.”

 

Opettajina 10 vuoden kokemuksella: ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen ARPS ja taiteilija Susanna Aarnio.

Kurssin hinta 120€ (Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalin, kahvi- ja teetarjoilun)

 

OHJELMA:

Aloitamme 25.8 klo: 10.00 teorialla ja käytännön kuvaamisella. Kuvamateriaali käsitellään Lightoom- ohjelmalla ja samalla tutustutaan kuvien arkistointiin ja peruskuvankäsittelyyn. Kurssi päättyy n. klo: 18.00

Järjestetään Nuuksiossa Suomen Luontokuvausinstituutin tiloissa ja lähiympäristössä kansallispuiston maisemissa.

Kurssille mahtuu 10 kuvaajaa. Ilmoittautumiset 22.8.2013 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.”>suomenluontokuvausinstituutti@gmail.com