Ahma_1_Kuusamo_24.3.2016Dan Helin tuli Oulangan kotkakojulle tarkoituksenaan kuvata maakotkaa ja paikalla vierailevia pikkulintuja (kuukkeleita, lapintiaisia, käpytikkoja jne). Hän ajoi yksinään pitkän matkan Helsingistä ja saapui hyvissä ajoin jo edellisenä iltana maakotkakojulle, jossa hän yöpyi lämpimästi makuupussin sisällä nauttien erämaan hiljaisuudesta.
Dan ei arvannut 24.3. aamulla mitä päivä toisi tullessaan, kun hän havahtui klo 6 maakotkan ääntelyyn ja klo 7 maakotka oli syöttinä toimivan pyyn kimpussa. Maakotka koiraalla meni vajaa 10min irroittaa syöttinä ollut pyy, jonka se lennätti pesällä hautovalle naaras maakotkalle.
Maakotka kävi vielä 2 kertaa kuvauspaikalla ja Dan sai haluamansa kuvat, joissa maakotka poseeraa lumisateessa ja vielä lentokuvatkin.
Päivän ehdoton kohokohta oli vielä edessä ja se oli ahman yllättävä vierailu kuvauskojun edessä.
Ahma tuli paikalle ja kylmän viileästi vei maakotkan syötiksi tarkoitetun ketun mennessään. Se kävi vielä kahdesti tonkimassa lumen alla olleita kaloja.
Päivä oli Danin mielestä niin onnistunut, että hän peruutti seuraavalle päivälle sovitun kotkakuvauksen Lämsänkylän kojulle todeten että ”tämä päivä on ollut kuvausurani paras päivä enkä usko että pystyn parantamaan sitä huomenna”. Tähän on helppo yhtyä.
Ahma_2_Kuusamo_24.3.2016 Maakotka_1_Kuusamo_24.3.2016 Maakotka_2_Kuusamo_24.3.2016 Maakotka_3_Kuusamo_24.3.2016

Lisää Dan Helinin kuvia löydät linkistä http://dani1.kuvat.fi/kuvat/