Etusivu/Kauppa

LUONTOKUVAUSKURSSIT

Kuusamo Nature Photography (KNP) ja Suomen Luontokuvausinstituutti (SLKI) järjestävät luontokuvauskursseja ympäri vuoden. Kurssien kouluttajina ovat ammattikuvaaja Paavo Hamunen, luontokuvausyrittäjä Olli Lamminsalo ja taiteilija Susanna Aarnio. Kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle sopiva kurssi, aloittelijasta kokeneempaan kuvaajaan.Jokainen Kuusamo Nature Photographyn luontokuvauskurssi sisältää teoriaopetusta, maastokuvausta, kuvien käsittelyä ja arkistointia Lightroomilla, sekä henkilökohtaisen palautteen kurssin aikana otetuista kuvista.SLKI:n kurssitarjonnan löydät Suomen Luontokuvausinstituutin nettisivuilta. Huom! Mikäli esite ei aukea laitteessasi, niin pyydä esite sähköpostitse.

  • Koillismaan näyttävät maisemat värjäytyvät kauniiseen väriloistoon syksyllä ruskan aikaan. Myllykosken ja Kiutakönkään kuvaukselliset kuohut ja henkeäsalpaavan kauniit Päähkänäkallion maisemat luovat loistavat edellytykset omien luontokuvaustaitojen kehittämiselle. Teerien syksyisen soitimen seuraaminen lähietäisyydeltä tai uljaan maakotkan kohtaaminen silmästä silmään ei jätä ketään kylmäksi.    Koillismaan linnut ja maisemat ruskan väreissä -kuvauskurssi on mielenkiintoinen yhdistelmä vauhdikasta lintujen kuvaamista piilokojun suojista kuin mahtavien maisemien ikuistamista tyylikkäiksi kuviksi ammattilaisen johdolla. Lähde mukaan raikkaiden syyspäivien johdattamalle luontokuvauskurssille!  
  • Loppuunmyyty
    Pohjoisen talven lyhyet päivät ja maaginen kaamoksen valo luovat parhaimmillaan loistavat olosuhteet lintujen kuvaamiselle. Uljaan maakotkan liitely kansallismaisemassa Oulangan kanjonin päällä, sen lähestyminen ja ilmekkäiden katseiden kuvaaminen piilokojun suojista antaa meille unohtumattoman kokemuksen. Lyhyen päivän aikana myös muut linnut kuten palokärki, kuukkeli ja lapintiainen käyvät aktiivisesti ruokintapaikalla, joka antaa loistavat olosuhteet omien kuvaustaitojen kehittämiselle. Kurssilla on mukana kouluttamassa todellinen lintukuvauksen ammattilainen Markus Varesvuo. Hän kertoo kurssin aikana omasta kuvaamisestaan, sekä antaa vinkkejä kuvauspäiviin ja palautetta kurssilla otettuihin kuviin. Lähde mukaan tälle ainutlaatuiselle kuvauskurssille, jossa maailmanluokan lintukuvaaja on mukana auttamassa Sinua ihan uudelle tasolle. Tällä kurssilla kaiken kokenut lintukuvaajakin varmasti oppii jotain uutta!    “Marraskuun lopun päivät ovat lyhyitä Kuusamossa, mutta selkeällä kelillä valot ja värit voivat olla uskomattomia. Pilvisellä kelillä keskitymme potretteihin ja/tai esim. liikekuvien ottamiseen ja opettelemme mm. oikeaa valotusta hämärissä kuvausolosuhteissa.”
  • Loppuunmyyty
    Pohjoisen maaginen kaamosvalo luo loistavat puitteet lintu- ja maisemakuvaukselle. Kirkkaan lyhyen päivän valossa on aivan oma erityinen tunnelmansa, mitä muina vuodenaikoina ei voi kokea. Tykkymetsäisessä vaarassa sijaitsevalla maakotkien kuvauspaikallamme valo on parhaimmillaan juuri tammikuun alkupuolella. Kuvauspaikalta aukeaa avara näkymä Oulangan kansallispuiston erämaisiin maisemiin. Kaamosvalon kotkat Oulangalla -kuvauskurssi pidetään 9.-12.1.2020 Kuusamossa. Kurssin tukikohtana toimii Oulangan tutkimusasema.
  • Tule kokemaan ja kuvaamaan upeat maisemat sekä kauniit ja harvinaiset kasvit yöttömän yön valossa. Kurssilla tutustutaan Koillismaan upeimpiin maisemakohteisiin ja sukkelletaan kasvikuvauksen kiehtovaan maailmaan. Vaarojen päältä voimme ihastella läpi yön paistavaa aurinkoa ja kuvata pehmeässä valossa kylpeviä maisemia ja kasveja. Kurssilla käydään läpi maisema- ja kasvikuvauksen tekniikoita teoriassa, mutta pääosin käytännön kuvaustilanteissa. Intensiivinen kuvauskurssi on tarkoitettu jo hieman omaan kameraansa tutustuneille, aivan perussäätöihin on halutessa mahdolllisuus saada vinkkejä. Retkien pituus on enintään noin 5 km, joten kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa. Sään ollessa aurinkoinen, kuvaaminen tapahtuu pääasiassa yöaikaan.
  • Loppukesän sääksi- ja karhukurssi pidetään hämärien öiden jo palattua Koillismaalle. Intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen lajiin sääkseen ja karhuun, joita kuvaamme molempia niille suunnitelluista kojuista kolmena päivänä. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja haluavat oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja niksit. Kolmen päivän aikana kurssilaiset pääsevät hyvin sisälle piilokojumaailmaan. Sääksien kuvaspaikkana on Kuusamon Lämsänkylässä toimivat kala-altaat, jossa sääkset ovat käyneet kalastamassa jo 1960-luvun lopulta lähtien. Altailla käy elokuussa kalastamassa 4-5 reviirin sääkset. Elokuussa kuvataan sääksillä keskimäärin 15-20 syöksyä veteen päivässä, ennätyksen ollessa 55 iskua (26.8.2018). Sääkset iskevät yleensä 20-30m päähän kojuista ja lähimmillään jopa alle 10m päähän.