MAAKOTKA, RIISITUNTURI JA TÄYSIKUU

Joulukuun perinteinen Maakotka, Riisitunturi ja Täysikuu –kurssi aloitettiin perjantaina 11 hengen voimin tuttuun tapaan tutustumalla Hannu Hautalan luontokuvakeskukseen, jossa oli esillä Juha Taskisen näyttely “Saimaan salaisuuksia – 40-vuotta norppaelämää”. Illalla suuntasimme vielä Oulangan tutkimusasemalle, joka toimi tukikohtanamme kurssin ajan. Viikonlopun sää oli pilvinen, mutta selkiytyi sunnuntai-iltana, jolloin täysikuu näyttäytyi ja maanantaina kuvattiin osan päivää aurinkoisessa säässä.

Riisitunturilla kuvattiin tykkymaisemaa

Ryhmä jaettiin viikonlopun aikana kahtia, joista toinen ryhmä suuntasi Paavo Hamusen johdolla Riisitunturille ja loput Olli Lamminsalon kanssa Oulangan kotkakojulle. Tykky on päässyt hyvään vauhtiin Riisitunturilla ja se olikin pääosassa maisemakuvaukseen keskittyneessä ryhmässä. Mukava havainto oli myös Kuusamossa vähälukuinen riekko, joka näyttäytyi Riisitunturin rinteillä. Paluumatkalla pysähdyttiin Käylänkoskella, jossa kuvattiin kosken pauhuissa talvehtivia koskikaroja.

Oulangan kotkakojulla riitti säpinää

Kotkakojulla on alkutalven aikana käynyt mukavasti lintuja. Viikonlopun aikana päästiin kuvaamaan 12 lajia, joista maakotkan lisäksi muistikortteja eniten täyttivät kuukkeli, palokärki, lapintiainen ja töyhtötiainen. Maakotkaa päästiin kuvaamaan ruokintapaikan ympärillä olevissa puissa päivittäin, mutta tuli ruokinnalle syömään vain lauantaina. Alueelle eksynyt vieras maakotkanaaras, joka hermostutti reviirin maakotkaparia. Iltaisin kävimme läpi kurssilaisten ottamia kuvia Oulangan tutkimusasemalla.

Tutustu tuleviin kuvauskursseihin 

Tammikuussa 11.-14.1.2018 järjestämme Kaamosvalon maakotkat Oulangassa -kuvauskurssin, jossa on mahdollista tutustua maakotkien kuvaamiseen piilokojusta. Tammikuun alussa pohjoisen valo on parhaimmillaan, joten lyhyen päivän aikana tykkylumen peittämä metsä antaa hyvän mahdollisuuden kotkien kuvaamiseen. Lue lisää kurssiohjelmasta ja varaa paikkasi kurssille tästä!

Varaa paikkasi piilokojuun

Talvella maakotka on Kuusamon kuvatuin lintulaji. Ylläpidämme Kuusamossa kahta kotkakojua, Oulangan kansallispuiston tuntumassa sekä Lämsänkylässä. Tutustu kojuihin ja varaa paikkasi täältä! 

Tutustu myös meidän kotkakojujen kuvagalleriaan Flickerissä!

Katso lisää kuviamme Instagramista: @kuusamonaturephotography
tai Facebookista @kuusamoNaturePhotography