MAAKOTKA KÄY SÄÄNNÖLLISESTI OULANGASSA

Maakotkan kuvauskausi Oulangan ruokintapaikalla aloitettiin marraskuun alussa ja nämä uljaat petolintujen kuninkaat vierailevat paikalla säännöllisesti. Lyhyen päivän aikana pikkulinnut syövät lähes koko valoisan ajan, joten ruokintapaikalla käy aikamoinen kuhina koko päivän. Paikalla käy tällä hetkellä yli 10 lintulajia, kuten mm. palokärki, lapintiainen, töyhtötiainen ja kuukkeli.  Oulangan kotkakojut sijaitsevat upeassa metsäisessä vaaramaisemassa, jossa maakotka on mahdollista tallentaa muistikortille monissa erilaisissa kuvakulmissa. Sää Kuusamossa on ollut viime viikkoina mukavan talvinen, lunta tippuu taivaalta koko ajan lisää ja pieni pakkanen nipristää nenänpäätä.

Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opiskelijat piilokojuilla

Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opiskelijat tutustuivat kahden päivän ajan (29.-30.11.) lintujen kuvaamiseen piilokojusta. Lähes kaikki olivat kuvaamassa piilokojusta ensimmäistä kertaa, joten aamulla ilmassa oli odottava ja innostunut tunnelma. Kameroiden linssien pilkistäessä kuvausaukoista päästiin heti kuvaamaan, kun kuukkeleiden, käpytikkojen, närhien, töyhtötiaisten ja lapintiaisten johdolla pikkulintujen joukko alkoi pyöriä ruokintapaikan ympäristössä. Vähän myöhemmin ruokinnalla säännöllisesti vieraileva palokärki löytyi myös etsimien tähtäimeen ja kameran muistikorteille tallentui mitä upeampia otoksia tästä vanhojen metsien asukista. Maatkotkapariskunta teki puolen päivän jälkeen ensin tutun ohilennon ja jäi sen jälkeen tarkkailemaan tilannetta ruokintapaikan perällä olevan männyn latvaan. Kaikki olivat valmiina, kun kotkat viimein laskeutuivat ruokintapaikalle ja muistikortit täyttyivät tästä uljaasta petolinnusta. Joulukuussa päivä on lyhyt ja auringon laskiessa Oulankajoen taakse nämä tulevat valokuvausalan ammattilaiset olivat yhtä uutta hienoa kokemusta rikkaampia.

palokarki

Palokärki käy säännöllisesti Oulangan kotkakojun ruokinnalla.

Tutustu tuleviin kuvauskursseihin 

Tammikuussa 11.-14.1.2018 järjestämme Kaamosvalon maakotkat Oulangassa -kuvauskurssin, jossa on mahdollista tutustua maakotkien kuvaamiseen piilokojusta. Tammikuun alussa pohjoisen valo on parhaimmillaan, joten lyhyen päivän aikana tykkylumen peittämä metsä antaa hyvän mahdollisuuden kotkien kuvaamiseen. Lue lisää kurssiohjelmasta ja varaa paikkasi kurssille tästä!

Varaa paikkasi piilokojuun

Talvella maakotka on Kuusamon kuvatuin lintulaji. Ylläpidämme Kuusamossa kahta kotkakojua, Oulangan kansallispuiston tuntumassa sekä Lämsänkylässä. Tutustu kojuihin ja varaa paikkasi täältä! 

Tutustu myös meidän kotkakojujen kuvagalleriaan Flickerissä!

Katso lisää kuviamme Instagramista: @kuusamonaturephotography
tai Facebookista @kuusamoNaturePhotography