UUTISKIRJE – TALVI TULI KUUSAMOON

Marraskuun uutiskirje tarjoaa katsauksen Kuusamon talven tuloon ja Kuusamo Nature Photographyn ajankohtaisiin aiheisiin.

Kuusamon luonto sai ylleen valkoisen peitteen lokakuun lopulla ja maisema muuttui kerralla talven ihmemaaksi. Samalla järvet jäätyivät ja koskikarat saapuivat virtaavien vesien varsille. Pihlajissa on vielä mukavasti marjoja jäljellä, joita isot tilhiparvet ja ensimmäiset taviokuurnat tyhjentävät vauhdilla. Aloitimme maakotkien ruokinnan Oulangassa marraskuun alussa, kotkat löysivät nopeasti paikalle, jossa käyvät nyt säännöllisesti. Sää tosin muuttui suojakeliksi marraskuun alkupuolella, joten kunnon pakkasia jäädään vielä odottelemaan.


maakotka ruokintapaikalla

Kotkakuvauskausi käynnistyi

Järjestämme 1.-4.12.  Maakotka, Riisitunturi ja Täysikuu-kuvauskurssin, jonka monipuoliset kuvauskohteet eli maakotkamme ja kansallispuistomaisemat sekä kuvaaminen niin kaamosvalossa kuin täysikuun kajossa tuovat omat tunnelmansa talvisiin kuviin. Kurssin vetäjinä toimivat Olli Lamminsalo ja Paavo Hamunen. Tutustu kurssiin ja varaa oma paikkasi tästä – Kolme paikkaa vielä vapaana!

Järjestämme 11.-14.1. Kaamosvalon maakotkat –kuvauskurssin, jossa pohjoisen maaginen kaamosvalo luo loistavat puitteet lintu- ja maisemakuvaukselle. Kurssin vetää Olli Lamminsalo. Lue lisää ja varaa oma paikkasi kurssille tästä.

Järjestämme valokuvauskursseja myös yhteistyössä Kuusamo-opiston kanssa. 23.-26.1. ohjelmassa on Paavo Hamusen Luontokuvasta näyttelykuva –kurssi sekä 7.-11.2. tutustutaan Jarmo Mannisen johdolla Tykky ja taivas – maisemakuvauksen erikoiskurssiin. Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu mukaan Kuusamon-opiston sivuilla.

Lue lisää kuvauskursseistamme täältä!

Omatoimiseen kuvausreissuun voit vuokrata piilokojun. Tutustu eri kuvauskohteisiimme täältä.


maakotka laskeutuuJoululahjavinkki

Onko läheisesi luontoihminen? Harrastaako hän valokuvausta? Kuusamo Nature Photographyn lahjakortilla voit antaa lahjaksi joko luontokuvauskurssin tai kojukuvauksen haluamallesi ajankohdalle. Mikä olisikaan mukavampaa kuin tulla yhdessä ihastelemaan Kuusamon luontoa ja luontokappaleita esimerkiksi metsojen soitimelle! Anna lahjaksi ikimuistoinen elämys kuvausmatkan muodossa. Osta lahjakortti täältä.


Perinteinen Oulanka Symposium lähestyy

Tammikuussa 26.-28.1. järjestetään tuttuun tapaan perinteinen Oulanka Symposium. Lue lisää Pohjoisen luontovalokuvauksen tapahtumasta täältä.

Kuusamo Nature Photography (KNP) ja Suomen Luontokuvausinstituutti (SLKI) järjestävät ammattilaisten vetämiä luontokuvauskursseja ympäri vuoden. Kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle sopiva kurssi, aloittelijasta kokeneempaan kuvaajaan.


 

Olethan jo osallistunut piilokojukuvausarvontaamme?

Seuraa Kuusamo Nature Photographya Facebookissa ja Instagramissa.

Myös uudistuneessa Flickr-galleriassamme voit tutustua kuvauskurssien sekä piilokojujen kuvausmahdollisuuksiin.

logo