Luontokuvauskurssit

Kuusamo Nature Photography (KNP) ja Suomen Luontokuvausinstituutti (SLKI) järjestävät luontokuvauskursseja ympäri vuoden. Kurssien kouluttajina toimivat ammattikuvaajat Paavo Hamunen, Jarmo Manninen, luontokuvausyrittäjä Olli Lamminsalo ja valokuvausopas Mikko Oivukka. Kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle sopiva kurssi, aloittelijasta kokeneempaan kuvaajaan. Jokainen Kuusamo Nature Photographyn luontokuvauskurssi sisältää teoriaopetusta, maastokuvausta, kuvien käsittelyä ja arkistointia Lightroomilla, sekä henkilökohtaisen palautteen kurssin aikana otetuista kuvista. SLKI:n kurssitarjonnan löydät Suomen Luontokuvausinstituutin nettisivuilta. Huom! Mikäli esite ei aukea laitteessasi, niin pyydä esite sähköpostitse.

26.9.-29.9.2019

4 pv Kuusamo

Koillismaan linnut ja maisemat ruskan väreissä

Koillismaan näyttävät maisemat värjäytyvät kauniiseen väriloistoon syksyllä ruskan aikaan. Myllykosken ja Kiutakönkään kuvaukselliset kuohut ja henkeäsalpaavan kauniit Päähkänäkallion maisemat luovat loistavat edellytykset omien luontokuvaustaitojen kehittämiselle. Teerien syksyisen soitimen seuraaminen lähietäisyydeltä tai uljaan maakotkan kohtaaminen silmästä silmään ei jätä ketään kylmäksi.  

28.11.-1.12.2019

4 pv Kuusamo

Maakotkat talventulon aikaan Kuusamossa

– mukana palkittu lintukuvaaja Markus Varesvuo

Pohjoisen talven lyhyet päivät ja maaginen kaamoksen valo luovat parhaimmillaan loistavat olosuhteet lintujen kuvaamiselle. Uljaan maakotkan liitely kansallismaisemassa Oulangan kanjonin päällä, sen lähestyminen ja ilmekkäiden katseiden kuvaaminen piilokojun suojista antaa meille unohtumattoman kokemuksen. Lyhyen päivän aikana myös muut linnut kuten palokärki, kuukkeli ja lapintiainen käyvät aktiivisesti ruokintapaikalla, joka antaa loistavat olosuhteet omien kuvaustaitojen kehittämiselle.

Kurssilla on mukana kouluttamassa todellinen lintukuvauksen ammattilainen Markus Varesvuo. Hän kertoo kurssin aikana omasta kuvaamisestaan, sekä antaa vinkkejä kuvauspäiviin ja palautetta kurssilla otettuihin kuviin. Lähde mukaan tälle ainutlaatuiselle kuvauskurssille, jossa maailmanluokan lintukuvaaja on mukana auttamassa Sinua ihan uudelle tasolle. Tällä kurssilla kaiken kokenut lintukuvaajakin varmasti oppii jotain uutta!

9.-12.1.2020

4 pv Kuusamo

Kaamosvalon maakotkat Oulangalla

Kaamosvalon maakotkat Oulangalla -kurssilla pohjoisen maaginen kaamosvalo luo loistavat puitteet lintu- ja maisemakuvaukselle. Kirkkaan lyhyen päivän valossa on aivan oma erityinen tunnelmansa, mitä muina vuodenaikoina ei voi kokea. Tykkymetsäisessä vaarassa sijaitsevalla maakotkien kuvauspaikallamme valo on parhaimmillaan juuri tammikuun alkupuolella. Kuvauspaikalta aukeaa avara näkymä Oulangan kansallispuiston erämaisiin maisemiin.

26.-29.3.2020

4 pv Kuusamo

Kuusamon maakotkat ja teeret keväthangilla

Ohjelma tarkentuu syyskuun 2019 aikana

27.4.-1.5.2020

5 pv Kuusamo

Kiihkeät soidinmenot Kuusamossa

Kevät on selättänyt talven ja muuttolintujen pääjoukot ovat saapuneet pesimäalueilleen. Seitsemäntoista tuntia päivänvaloa, vielä lähes puoli metriä lunta maassa sekä järvet jään peitossa antavat erinomaiset olosuhteet mielenkiintoisten lintulajien kuvaamiseen. Toukokuun alussa lintujen soidinmenot ovat kiihkeimmillään, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kiihkeät soidinmenot (27.4.-1.5.) on tuhti piilokojupaketti, jossa 5 kuvauspäivän aikana kuvataan mm. metson ja teeren soidinta sekä sääksien syöksyjä kala-altaaseen. Hinta sisältää kaikki kojuvuokrat (seitsemän kojusessiota) sekä majoituksen ja ruokailut upeassa Oivangin Lomakartanossa, jossa ruokaillaan ruhtinaallisten ja maittavien ruokapatojen ääressä. Tule tutustumaan Kuusamon luontokuvausmahdollisuuksiin kevään kiihkeimpään soidinaikaan nyt pakettihintaan!

25.-28.6.2020

4 pv Kuusamo

Yöttömän yön kasvit ja maisemat

Tule kokemaan ja kuvaamaan upeat maisemat sekä kauniit ja harvinaiset kasvit yöttömän yön valossa. Kurssilla tutustutaan Koillismaan upeimpiin maisemakohteisiin ja sukelletaan kasvikuvauksen kiehtovaan maailmaan. Vaarojen päältä voimme ihastella läpi yön paistavaa aurinkoa ja kuvata pehmeässä valossa kylpeviä maisemia ja kasveja. Kurssilla käydään läpi maisema- ja kasvikuvauksen tekniikoita teoriassa, mutta pääosin käytännön kuvaustilanteissa.

20.-22.8.2020

3 pv Kuusamo

Sääksi- ja karhukurssi Kuusamossa

Suosittu sääksi- ja karhukurssi pidetään elokuun puolessa välissä. Intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen lajiin sääkseen ja karhuun. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja haluavat oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja niksit.

 UUTTA!

OMAVALINTAINEN RÄÄTÄLÖITY KURSSI

 

Räätälöity kurssi: kerää vähintään viiden hengen porukka ja valitse aihealue (Lightroom, peruskameratekniikka, luova luontokuvaus, kuvaesityksen teko, dslr ja peilittömän kameran videon editointi) Ehdota ajankohtaa ja paikkaa koulutukselle.
LISÄTIETOJA KURSSEISTA: PAAVO HAMUNEN 045 1242909
suomenluontokuvausinstituutti@gmail.com