PIILOKOJUJEN AJANVARAUS

Varaa paikkasi kojuun sähköpostilla osoitteesta:

info@kuusamonaturephotography.fi


Golden Eagle Photography

KOTKAKOJUT, OULANKA

Oulangan maakotkan kuvauspaikka sijaitsee näyttävässä vaaramaisemassa, josta on upea näkymä Oulankajoen kanjoniin. Kuvauspaikalla vierailee säännöllisesti reviiriään alueella pitävä maakotkapari. Syksyn kuvauskaudella paikalla vierailee myös nuoria lintuja yleensä lokakuun alkuun asti. Syyskaudella kuvataan lintuja hehkuvissa ruskan väreissä. Joulukuun ja tammikuun aikana on mahdollista saada kauniita vastavaloja lyhyen kuvauspäivän aikana.  Joulukuun lopusta maisema verhoutuu kauniiseen lumipeitteeseen. Tykkylumikausi kestää yleensä helmikuun lopulle. Joulu-tammikuun kaamosaikaan kuvauspäivät ova lyhyitä. Kaamosajan alhaalta paistava aurinko mahdollistaa vastavalokuvat. Kuvauspaikalla käy talvisesongin aikana säännöllisesti yli 10 eri lintulajia kuten mm. palokärki, kuukkeli, lapintiainen, töyhtötiainen, harmaapäätikka, käpytikka, närhi, korppi sekä orava. 

Ruokintapaikka aloitettiin vuonna 1996, ja vuotuinen päivittäinen kotkatodennäköisyys on yli 95%.

Kuvauskausi: 15.9. – 30.4. 

Kuvausaika: 6-10 tuntia

Kapasiteetti:  14 henkilöä

Hinnat: 180 € / kuvaaja / päivä. 

Lisäpalvelut: 

  • Opastus 250 €  / päivä. 
  • Tarvittaessa moottorikelkkakuljetus 50 € / suunta / kuvaaja
  • Perehdytys ensikertalaisille 100 € / kuvaaja tai ryhmä 200 €. 

Perehdytys: Vaaditaan kaikilta kuvaajilta, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta maakotkien kojukuvaamisesta. Perehdytyksessä opas tulee paikan päälle kertomaan arvokkaita kuvausvinkkejä: mm kuvaajien käyttäytyminen kojussa, kotkien käyttäytyminen, kuvaussyöttien sijoittelu, kuvaustaustojen tarkistus, pikkulinturuokinnan virittely, lämmittimen käyttö, yms. Oppaan kertomilla ohjeilla ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Tiedustelut ja varaukset: info@kuusamonaturephotography.fi

Tiedot kojuista: Kuvauspaikalla on yhteensä neljä kojua. Kaksi yhdistettyä kojua (4 + 5 hengelle) ja kaksi muuta yhdistettyä kojua (2 + 3 hengelle), joihin mahtuu samanaikaisesti yhteensä 14 valokuvaajaa. Jokaisella kuvaajalla on käytössään yksi kuvausaukko. Mikäli kaikki kuvauspaikat eivät ole käytössä/varattuja, on mahdollista käyttää useampaa kuvausaukkoa. Kamerat kiinnitetään videopäihin, jotka kiristetään puulankulle. Jalustoja ei voi käyttää. Kojuilla on käytössä kompostikäymälät. jokaisessa kojussa on lämmitin ja makuupussit ovat mahdollista lainata, jos haluat olla kojussa yön yli. Jokaisella kuvaajalla pitää olla oma videopää tai kiikku tms. Tarvittaessa löytyy lainaksi lisähinnasta.

HUOM!

Kojuissa voi olla myös muita kuvaajia. Ennen kuvaussession aloitusta, suositellaan että eri kojujen välillä vaihdetaan puhelinnumeroita, jotta voidaan viestitellä kojuista toiseen kotkien liikkeistä.  Mikäli haluat yksityiskojun tai -kuvaussession ryhmällesi, se on saatavissa lisämaksusta. 

Kuvauskaudet:  Syyskausi (15.9. – 31.10.) ja talvikausi (1.11. – 30.4.) riippuen pysyvän lumen saapumisesta. 

Kuvausaika: Kuvaussessio kestää noin 6-10 tuntia. Pimeällä kojuun saapuminen ei ole pakollista. Kuvaussession aikana ei saa tulla ulos kojusta, koska kotkat voivat pelästyä, jos he havaitsevat liikkeen ja saattavat poistua paikalta.

Sijainti: Tunnin ajomatkan (75km) päässä Kuusamon keskustasta, josta  1,5 km kävelymatka kojuille. Maastokelpoisella autolla pääsee 400m päähän.

Etäisyys kohteisiin: Kotkien syötit asetetaan noin 20 metrin päähän ja kotkien oleskelupuut sijaitsevat noin 40-50 metrin päässä. Pienemmät linnut ovat lähempänä, noin 5 metrin päässä.

Suositeltavat linssit: 100–400 mm zoom-objektiivit tai 300–600 mm teleobjektiivit + mahdolliset telejatkeet. Linnut maisemassa kuviin on mahdollista käyttää pienempiä linssejä, esimerkiksi 70-200 mm.

Sää: Tammi-helmikuussa lämpötila voi laskea alle -25 ° C. Ensilumi sataa yleensä loka-marraskuussa ja pysyvä lumi viimeistään marras-joulukuun vaihteessa. Lunta on vielä kuvauspaikalla huhti-toukuun vaihteeseen.

Vaatteet: Lämpimät talvisaappaat ja takit on suositeltavat. Jos sinulla ei ole omia, voimme lainata sinulle kunnolliset saappaat ja lämpimät talvihaalarit.