SÄÄKSIKOJUT, LÄMSÄNKYLÄ

Sääksikojut Lämsänkylä (25.4.-22.5. ja 15.7.-5.9)

Kuvauskausi: 25.4.-22.5. & 15.7.-5.9.

Kuvausaika: koko päivän

Kapasiteetti: 8 henkilöä.

Hinta: 150 euroa/henkilö/päivä (sis ALV).

Sääksi kaartelee kala-altaiden yllä. Yhtäkkiä se lähtee syöksyyn ja vesi roiskuu edessäsi. Lintu ampaisee vedestä kala kynsissään ja lentää veden pintaa pitkin sinua kohti ennen kuin häviää kojun taakse. Tämä upea näytelmä toistuu parhaimmillaan kymmeniä kertoja päivässä ja sen ikuistaminen on unohtamaton kokemus.

Yleistietoa: Sääksien kojukuvaus aloitettiin Kuusamossa heinäkuussa 2015, kun ensimmäinen koju vietiin kala-altaille. Kala-altaat ovat olleet toiminnassa 60 – luvun puolivälistä lähtien ja sääkset ovat saaneet kalastaa vapaasti altailla, joten linnut ovat tottuneet paikkaan ja ihmisiin.

Sääkset saapuvat Kuusamoon huhtikuun lopulla, järvien ollessa vielä jäässä. Kala-altaat ovat tällöin sääksille varma kalastuspaikka. Kuvauskausia on kaksi, joista jälkimmäinen aktivoituu heinäkuun puolivälissä, poikasten kasvaessa ja vaatiessa lisää ravintoa. Paikalla kalastelee heinä-elokuussa sääksiä päivän aikana 4-5 eri yksilöä, jotka tulevat lähialueen pesiltä hakemaan kalaa poikasille. Toukokuussa 2017 sääkset iskivät parhaimmillaan altaaseen yli 70 kertaa päivän aikana, heinäkuun lopulla iskuja on keskimäärin 15-20/päivä ja elokuussa keskimäärin 20-30/päivä.

Muita mahdollisia lajeja keväällä: isokoskelo, uivelo,  telkkä, tukkakoskelo, harakka, korppi, selkälokki, harmaalokki, merikotka, suo- ja sarvipöllö, liro, valkoviklo, rantasipi ja harmaahaikara.

Lisätietoa kojuista: Kala-altailla on 3 isoa 4 hengen kojua ja lisäksi siirrettäviä 2 hengen kojuja. Kojuissa on isot ikkunat, joista on hyvä tarkkailla lähestyviä sääksiä. Kuvaajat voivat halutessaan siirtyä päivän aikana kojusta toiseen tuulen suunnan vaihtuessa. Isoissa kojuissa on wc:t.

Kuvausaika: Koko päivän. Kesällä sääkset ovat usein aktiivisimmillaan  aamulla ja illalla ennen auringonlaskua. Kojuista on mahdollista poistua keskipäivällä ja palata takaisin illan kuvaussessioon. Huom! Aamupäivisin kala-altailla tehdään satunnaisesti huoltotöitä 1-2 tuntia päivän aikana. Sopimuksen mukaan on mahdollista valita myös ensin iltakuvaussessio, yöpyä kojussa ja jatkaa siitä seuraavan aamun kuvaussessiolla.

Kojujen sijainti: Kojut sijaitsevat Lämsänkylän kala-altailla noin 45 minuutin ajomatkan päässä Kuusamosta. Kävelymatka noin 100 metriä.

Kuvausetäisyys: 10-30 metriä, lähimmillään jopa alle 10 metriä.

Suositeltavat linssit: 300-600mm sekä zoom-linssit 100-400mm, 200-400, ym.

Suunta: Sääkset iskevät kala-altaiden eri osiin riippuen tuuliolosuhteista. Kojua on mahdollista vaihtaa tilanteen mukaan.

Katso lisää kuvia sääksikojuilta Flickr-galleriastamme!

Lisätietoja sääksen kuvaamisesta Kuusamossa osoitteesta info@KuusamoNaturePhotography.fi


PIILOKOJUJEN AJANVARAUS

Valitset vain päivän, syötät omat tietosi ja saat vahvistuksen sähköpostiisi.

TEE VARAUS NYT

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”11″]