Kuvaus

Linturetki Iivaaran erämaahan

Tutustu vanhojen metsien mielenkiintoisiin lintulajeihin ja kehitä lajintunnistustaitojasi kokeneen oppaan johdolla!

Vähemmän tunnetun Iivaaran erämaan alueella elää mielenkiintoinen linnusto. Vanhojen metsien asukkaat johdattavat meidät kiehtovalle retkelle, jossa on mahdollisuus päästä näkemään metso, pyy, kuukkeli, sinipyrstö, pohjansirkku, pohjantikka ja monet muut Kuusamon alueen erityislajit omassa elinympäristössään. Retken aikana opas kertoo alueen linnuista ja antaa vinkkejä oman lintujen tunnistustaidon kehittämiseen.

Iivaara on oiva retkikohde rauhaa ja hiljaisuutta kaipaavalle retkeilijälle, koska useimmiten alueelle liikkuu vähän muita retkeilijöitä. Retken aikana vierailemme myös vähemmän tunnetuilla alueilla, jossa muita ihmisiä ei tapaa. Liikumme metsässä rauhallisesti ja pyrimme löytämään mahdollisimman monta eri lintulajia kiikareillamme.

Ajankohta: toukokuu-heinäkuu. Retkelle lähdetään ennakkoon sovittuna ajankohtana, jotka ovat varattavissa kalenterista. Kysy mahdollisuutta myös toiseen ajankohtaan!

Kesto: Noin 6 tuntia eli klo 6-12.

Kohderyhmä: Retki on suunniteltu kaikille linnuista kiinnostuneille ihmisille. Aloittelijoille on mahdollisuus kehittää omia lintujen tunnistustaitoja ja kokeneemmille pyritään löytämään alueen erityislajit, kuten sinipyrstö, pohjansirkku, metso, pyy, pohjantikka ja varpuspöllö. Kävelemme muutamia kilometrejä Iivaaran rinteillä, joten retki vaatii kohtuullisen hyvän fyysisen kunnon.

Ruokailu: Retken aikana tarjoamme herkulliset retkieväät ja kahvin, teen tai kaakaon Iivaarassa.

Ryhmäkoko: 3-7 henkeä. Halutessasi voit varata myös yksityisretken omalle ryhmällesi.

Kuljetukset: Retki sisältää kuljetuksen henkilöautolla tai pikkubussilla.

Hinta: 150 euroa, sis. kuljetukset Rukalta tai Kuusamosta, retkieväät ja kahvi, tee tai kaakao, opaspalvelut, vastuuvakuutus.

Hintaan ei sisälly: Kiikarit

Varaukset: Varaa retki suoraan verkkokaupasta tai ota yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi.

  • Säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja retkeilykengät.
  • Kiikarit (jos sinulla ei ole omia, niin oppaan kiikareilla ja kaukoputkella voi myös katsella)
  • Varaa mukaan riittävästi vettä
  • Ilmoita meille erityisruokavaliosi
  • Emme voi taata mitään havaintoa tai sääolosuhdetta, mutta oppaamme tekevät parhaansa miellyttävän luontokokemuksen saamiseksi
  • Retki järjestetään, kun meillä on vähintään kolme ilmoittautunutta. Jos edelliseen päivään klo 16 mennessä ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita, peruutamme retken ja palautamme rahat.

Varauskalenteri

Hinta: 150 € / osallistuja.

Ota yhteyttä

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kurssitarjonnastamme