Kuvaus

Linturetki Valtavaaran luonnonsuojelualueelle

Näe vanhojen metsien mielenkiintoiset lintulajit maagisessa elinympäristössään ja kehitä lajintunnistustaitojasi kokeneen oppaan johdolla!

Hiljaisessa metsässä salaperäiset kuusivanhukset nousevat korkealle ympärillämme. Niiden latvuksista korviimme kantautuvat lintujen laulumelodiat. Sinipyrstö, rautiainen, peukaloinen, hippiäinen ja muutamat rastaat ovat tavallisia Valtavaaran laululintuja. Liikumme metsässä rauhallisesti ja pyrimme löytämään mahdollisimman monta eri lintulajia kiikareillamme. Metsän siimeksestä matkamme jatkuu ylös Valtavaaran huipulle, josta eteemme avautuu kaunis järvimaisema.

Valtavaaran alueen vanhojen hämärien kuusimetsien poluilla meillä on mahdollisuus nähdä myös varpuspöllö, pohjantikka, kuukkeli, palokärki tai pyy. Oppaana toimii kokenut lintuopas, joka kertoo sinulle linnuista ja auttaa sinua kehittämään lintujentunnistustaitojasi.

Ajankohta: Retkelle lähdetään Kuusamosta klo 6, toukokuu-heinäkuu. Jos varauskalenterimme ajankohdat ei sovi, niin kysy rohkeasti mahdollisuutta myös toiseen ajankohtaan!

Kesto: Noin 6 tuntia eli klo 6-12.

Kohderyhmä: Retki on suunniteltu kaikille linnuista kiinnostuneille ihmisille. Aloittelijoille on mahdollisuus kehittää omia lintujen tunnistustaitoja ja kokeneemmille pyritään löytämään alueen erityislajit, kuten sinipyrstö, pohjansirkku, pyy, pohjantikka ja varpuspöllö. Kävelemme muutamia kilometrejä Valtavaaran rinteillä, joten retki vaatii kohtuullisen hyvän fyysisen kunnon.

Ruokailu: Retken aikana tarjoamme herkulliset retkieväät ja kahvin, teen tai kaakaon Valtavaaran huipulla upeiden maisemien keskellä.

Ryhmäkoko: 3-7 henkeä. Halutessasi voit varata myös yksityisretken omalle ryhmällesi.

Kuljetukset: Retki sisältää kuljetuksen henkilöautolla tai pikkubussilla.

Hinta: 150 euroa, sis. kuljetukset Rukalta tai Kuusamosta, retkieväät ja kahvi, tee tai kaakao, opaspalvelut, vastuuvakuutus.

Hintaan ei sisälly: Kiikarit

Varaukset: Varaa retki suoraan netistä tai ota yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi.

  • Säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja retkeilykengät.
  • Kiikarit (jos sinulla ei ole omia, niin oppaan kiikareilla ja kaukoputkella voi myös katsella)
  • Varaa mukaan riittävästi vettä
  • Ilmoita meille erityisruokavaliosi
  • Emme voi taata mitään havaintoa tai sääolosuhdetta, mutta oppaamme tekevät parhaansa miellyttävän luontokokemuksen saamiseksi
  • Retki järjestetään, kun meillä on vähintään kolme ilmoittautunutta. Jos edelliseen päivään klo 16 mennessä ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita, peruutamme retken ja palautamme rahat.

Varauskalenteri

Hinta: 150 € / osallistuja.

Ota yhteyttä

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kurssitarjonnastamme