Kuvaus

Sääksi- ja karhukurssi Kuusamossa 13.–15.8.2021

Nappaa huikeat kuvat Kuusamon kesän kiinnostavimmista asukkaista! Elokuussa järjestettävällä intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen kiehtovaan Kuusamossa asuvaan lajiin: sääkseen ja karhuun.

Loppukesän kurssi pidetään hämärien öiden jo palattua Koillismaalle. Kuvaamme sääksiä ja karhuja niille suunnitelluista kojuista kolmen päivän aikana.

Sääksien kuvauspaikka on Kuusamon Lämsänkylässä toimivat kala-altaat, jossa sääkset ovat käyneet kalastamassa jo 1960-luvun lopulta lähtien. Altailla käy elokuussa kalastamassa sääksiä 4-5 reviiriltä. Tähän aikaan kuvataan keskimäärin 15-20, enimmillään 55 sääksen veteensyöksyä päivässä. Sääkset syöksyvät yleensä 20-30 metrin, lähimmillään jopa alle 10 metrin päähän kojuista.

Karhukuvauspaikka sijaitsee noin 2 km etäisyydellä sääksikojuilta Venäjän rajan tuntumassa, metsäisessä maastossa. Kuvauskojuna toimii viihtyisä ja tilava hirsinen Karhutupa, jossa on tilaa maksimissaan 10 kuvaajalle. Karhutupa toimii myös kurssilaisten majoituspaikkana. Karhutuvalla vierailee iltaisin yleensä 5-7 karhua, satunnaisesti karhuemo pentuineen, useita merikotkia sekä satunnaisesti ahmakin.

Ajankohta: 13.–15.8.2021

Kurssin kesto: 3 päivää.

Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja niksit. Kolmen päivän aikana kurssilaiset pääsevät hyvin sisälle piilokojumaailmaan.

Suositeltava optiikka: Zoom objektiivit 70-200/100-400mm maisemallisiin kuviin Karhutuvalla. Tiukempiin potretteihin karhukojulla sekä sääksikojuilla pidemmät teleobjektiivit 300, 500 ja 600 mm (+ mahd telejatkeet). Molempia päälajeja pääsee kuvaamaan ja videoimaan myös älypuhelimilla isojen maisemaikkunoiden läpi.

Osallistumäärä: Max. 10 henkilöä.

Majoitus: Kurssin aikana yövytään Karhutuvan karhunkatselukojussa. Päivällä käydään syömässä ja lepäämässä Villa Uivelossa. Majoitusta tarjolla Kuusamo-opistolla ennen tai jälkeen kurssin. puh. 050 444 1157 tai opisto@kuusamo.fi

Ruokailut: Kurssiin sisältyy aamiaiset, lounaat tai retkieväät ja päivälliset.

Varusteet: Mukaan otettavat varusteet ilmoitetaan lähempänä kurssin alkamisajankohtaa

Kouluttaja: Selviää lähempänä kurssin alkua.

Hinta: 650€ (sis ALV). Hinta sisältää oppaan palvelut, kuljetukset, majoitukset, kojumaksut, ruokailut ja tarvittaessa myös lentokenttäkuljetukset. Hinta ei sisällä kuljetuksia Kuusamoon, kuvausvälineitä tai alkoholijuomia. Ennen ja jälkeen kurssin on osallistujilla mahdollista varata vapaita kojupäiviä omatoimihintaan 100€/pv.

Ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset kurssille sähköpostilla osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi tai Bókun varausjärjestelmän kautta.

Kurssin maksaminen:

Ilmoittautumisen jälkeen osallistujille lähetetään varauksesta sähköpostilla PDF-lasku (100€). Loppuerä laskutetaan myöhemmin, ja se tulee olla maksettuna 45 päivää ennen kurssin alkua.

Vakuutukset:

Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus tms ja kuvauskaluston vakuuttaminen on myös suositeltavaa.

Peruutusehdot:

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 45 vuorokautta, mutta viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme varausmaksun (100€). Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme 50% kurssimaksusta. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista pidätämme koko kurssimaksun.
Järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi kuukautta ennen kurssin alkua. Jos kurssi peruutetaan järjestäjän toimesta, kaikki maksut palautetaan.

Koronapandemiaan liittyvät peruutusehdot:

Mikäli asiakas on estynyt käyttämään varaamansa palvelun vallitsevien valtakunnallisten matkustusrajoitteiden vuoksi, on hän oikeutettu peruutukseen, jolloin peruutamme varauksen ja palautamme rahat poislukien 50 € käsittely- ja rahansiirtokulut. Vaihtoehtoisesti varauksen voi siirtää toiseen ajankohtaan kuluitta. Varauksen voi siirtää myös avoimeksi varaukseksi, jolloin varauksella oleva raha on käytössä uuteen varaukseen enintään vuoden päähän varauksen alkuperäisestä ajankohdasta.

Lisätiedot: Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi, jos tarvitsette lisätietoja.

Varauskalenteri

Hinta: 650 € / osallistuja.

Varauksen yhteydessä laskutetaan 100 euron varausmaksu.

Loppulasku lähetetään noin kuukausi ennen kurssin alkua.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-

Maksu verkkokaupassa

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kurssitarjonnastamme