Kuusamo Nature Photographyn tarina

Kuusamo Nature Photography syntyi kahden intohimoisen luontokuvaajan Olli Lamminsalon ja Paavo Hamusen tahdosta tuoda halukkaille mahdollisuus oppia ja kehittyä luonnon kuvaajina. Nyt Kuusamossa toimii luontokuvausammattilaisten tiimi, jotka haluavat toiminnassaan seurata legendaarisen Hannu Hautalan jalanjälkiä – ja luoda omansa. Vuonna 2023 yrityksen ohjaksiin siirtyi pitkäaikainen työntekijä Mikko Oivukka, joka luotsaa nyt yritystä eteenpäin.

Tarjoamme yli 30 kuvauskojun verkoston avulla lintukuvausmahdollisuuksia lähes vuoden ympäri. Toteutamme luontokuvauskurssit, maisemakuvausretket sekä ympärivuotiset linturetket kaikentasoisille kuvaajille.

Tutustu tekijöihin

Mikko Oivukka

puh. +358 40 708 9722
sähköposti: mikko@KuusamoNaturePhotography.fi

Olen kotoisin Kaarinasta, jossa tutustuin lintuihin ensimmäisen kerran jo ala-asteella koulun luontokerhossa. Vuosien edetessä rakkaasta harrastuksesta muodostui elämäntapa, josta saan nauttia aina luonnossa liikkuessani. Vuonna 2014 opiskelin Limingan kunnan järjestämällä lintu- ja luontovalokuvausopaskurssilla Finnaturen ja Kuusamo Nature Photographyn opissa.

Muutin Kuusamoon vuonna 2017, jolloin aloitin työt lintuoppaana. Ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkameran sain jo vuonna 2003, mutta lähinnä kuvasin lintuja harrastuksena.
Lasten tutustuminen luontoon on minulle ollut aina tärkeää ja haluan olla mukana tekemässä työtä lasten ja nuorten luontoharrastusten parissa. Tästä sain toistaiseksi suurimman tunnustuksen vuonna 2015, jolloin BirdLife Suomi antoi minulle Vuoden Retkikummi -tittelin.

Minun kuvauskalustoni: Vaihdoin Nikonin Sonyyn ja siirryin peilittömien kameroiden maailmaan syksyllä 2021 ja nykyään kuvaan Sony A1 + 200-600mm f5.6–6.3 kalustolla. Käytössä on myös Sony 16–35mm 2.8. maisemakuvaukseen sekä Sony 85mm f1.8. potretteihin sekä Sony FE 90mm f2.8 makrokuvaukseen. Myös iPhone 11 taipuu hyvin maisemakuvaukseen ja kuvien jakamiseen sosiaalisessa mediassa.

Jarmo Manninen

Olen kotoisin Etelä-Savosta ja muutin Kuusamoon yli 10 vuotta sitten. Aloitin luontokuvaamisen vuonna 1992 ja olen kuvannut luontoa ammatikseni vuodesta 2008 lähtien. Enimmäkseen keskityn ikuistamaan Koillismaan kauniita maisemia sekä mielenkiintoisia lintulajia. Oppaana olen toiminut vuodesta 2014 lähtien esitellen pohjoisen maisemia, lintuja ja villieläimiä valokuvaajille.

Luontokuvakilpailut ovat osa luontokuvaajan arkea, joista aina välillä tulee myös onnistumisia. Vuoden Luontokuva-kilpailussa on minulta palkittu 14 kuvaa, joista viimeisimpänä maisemat -sarjan voitto vuonna 2020. Kuviani on esillä myös monissa lehdissä ja kirjoissa, kuten vuonna 2020 ilmestyneessä Katoava talvi -kirjassa.

Minun kuvauskalustoni: Pääkamerani on EOS R6. Maisemissa lempiobjektiivi on  ja Canon TS-E 24mm F/3.5L II moneen muuhun ja myös maisemiin Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II. Revontuliin on käytössä Sigma 14MM F/1.8 DG HSM ART.

Anna Välimäki

Olen kotoisin Tampereelta, josta muutin Kuusamoon vuonna 2020. Luonto on
aina ollut lähellä sydäntäni, pienestä tytöstä lähtien lempipaikkani on
ollut metsä.

Luontokuvaamisen aloitin vuonna 2019, mutta se olikin sitten menoa
ensimmäisen samana kesänä Kuusamossa vietetyn lyhytkurssin jälkeen.
Kävin myös valokuvauslinjan lukuvuonna 2020-2021.
Kuvaan luontoa monipuolisesti tuoden esiin sen monimuotoisuutta ja
ainutlaatuisuutta. Erityisesti minua miellyttää juuri pohjoisen karu ja
kaunis luonto.

Kuvauskalustoni: Canon R6 pääasiassa lintu- sekä eläinkuvaukseen ja
Canon R maisemakuvaukseen, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 IS II, Canon EF
24-105mm f/4, Canon EF 100mm f/2.8 macro sekä yökuvaukseen Irix 15mm
f/2.4 Firefly.

Juho Salo

Olen kotoisin Hämeenlinnasta. Ensimmäinen pidempi visiitti Kuusamoon tapahtui 2017-18 kuusamo-opiston valokuvauslinjan merkeissä. Tämän jälkeen muutin Kuusamoon 2020.

Luonto on ollut minulle aina tärkeä osa elämää. Erityisesti linnut ja vanhat metsät ovat erityisen tärkeitä. Vanha metsä onkin paikka jossa viihdyn parhaiten.

Ensimmäisen kamerani sain 2006 ja siitä lähtien on kamera liikkunut mukana. Kesäisin tulee myös vietettyä aikaa linturengastuksen parissa.

Työtehtäviini kuuluu lintu- sekä revontuliopastukset, sekä muut huolto- ja ylläpitotehtävät.

Kuvaus kalustosta löytyy Canon 1Dx ja Canon 760D. Objektiiveinä on Tamron 150-600g2, Canon 50mm f/1.8 ja Irix Blackstone 15mm f/2.4

Tiina Kämäräinen

Olen kotoisin Kuusamosta ja joukkueemme tuorein vahvistus. Työskentelen pääsääntöisesti toimistotehtävien parissa, mutta saatat törmätä minuun myös tapahtumissa tai auttamassa sesonkina muuta tiimiä kentällä.

Valokuvaus on ollut rakas harrastus jo pitkään. Kuusamo-opiston valokuvauslinjan käyminen oli sysäys lopullisesti luontokuvauksesta innostumiseen. Kuvaan monipuolisesti muutakin, mutta luontokuvaamisessa viehättää eniten uuden oppiminen sekä vuodenaikojen ja olosuhteiden vaihtuvuus. Erityisesti pidän syksyisestä revontulikuvauksesta ja sydäntalven kuvausretkistä lähialueen vaaroihin ja tuntureille. Kamerarepusta löytyy pari Canonin runkoa ja muutama objektiivi eri tilanteisiin.

Vapaa-aikaa vietän mieluiten mökkeillen tai retkeillen. Luonnonläheistä tekemistä täällä riittää, enkä kyllästy koskaan lähiluontoon.

 

 Lisäksi tiimiämme vahvistavat sesonkityöntekijät! 

Kuusamon luonto tarjoaa loputtomasti kuvausmahdollisuuksia vuoden ympäri. Talvella Oulangan kotkakojun linnusto pitää laukaisinsormen herkkänä yli 10 lintulajin päivittäisellä vierailijalla sekä lumivarman talven maisemat eivät jätä ketään kylmäksi. Kevään saapuessa teeren ja metson jännittävät soitimet, sekä laulujoutsen reviiritaistelut täyttävät muistikortit nopeasti. Vauhtia piisaa myös loppukevään ja -kesän sääksen kuvauskojulla, johon voi yhdistää vaikka kansalliseläimen karhun kuvauksen.

Haluaisitko kerätä oman ryhmän oli se sitten oman perheen kesken, kaveriporukalla, työpaikan virkistysretki tai vaikka lintuyhdistyksen tai kameraseuran jäsenretki ja tulla kuvaamaan Kuusamoon?

Meiltä saat ns. avaimet käteen -paketin tarpeidesi mukaan, jossa voi olla esimerkiksi vain kojuvuokrat ja mahdolliset perehdytykset tai kaiken sisältävän paketin, jossa järjestämme majoituksen ja ruokailut yhteistyökumppaneidemme kautta, sekä tarvittaessa oppaan palvelut ja kuljetukset pikkubussilla.

Tutustu kuvausmahdollisuuksiimme tästä ja laita meille sähköpostia osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi, niin suunnitellaan yhdessä teille sopiva paketti!

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla hyvien yhteyksien päässä. Matka taittuu kätevästi linja-autolla, lentäen tai omalla autolla. Junalla voit matkustaa Ouluun tai Rovaniemelle, josta loppumatka sujuu kätevästi linja-autolla.

Linja-autolla Kuusamoon:

Parhaimmat yhteydet Kuusamoon linja-autolla on Oulusta, josta vuoroja tulee useamman kerran päivässä (220 km / 3 tuntia). 

Tutustu linja-auto vuoroihin Matkahuollon sivuilta tästä!

Junalla ja linja-autolla Kuusamoon:

Etelä-Suomen isoista kaupungeista kuten mm. pääkaupunkiseudulta, Tampereelta tai Turusta pääsee Kuusamoon näppärästi myös junan ja linja-auton yhdistelmällä. Junamatka Ouluun kestää noin 5-8 tuntia. Oulusta Kuusamoon pääsee linja-autolla, joka on esitelty ylempänä. Rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan Oulussa, joten siirtyminen on helppoa. Katso myös yöjunavaihtoehtoa, jolloin illalla vaikka Helsingistä lähdettäessä olet aamulla Oulussa mukavasti makuuvaunussa nukkuen. Juna ja linja-auto yhdistelmä on luontoystävällisen matkailijan valinta. Suosittelemme tarkastamaan myös jatkoyhteyden Matkahuollon sivuilta.

Tutustu juna-aikatauluihin VR:n sivuilta tästä!

Lentäen Kuusamoon:

Kuusamossa on myös lentoasema, johon Finnair lentää sesongista riippuen lähes päivittäin Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Lento kestää noin 1-1,5 tuntia, joten se on vaihtoehdoista nopein. Aikataulut saattavat kuitenkin välillä olla sen verran haastavia, että vaatii ylimääräisiä yöpymisiä Kuusamossa. Kiireisille matkaajille vaihtoehtoina ovat myös lennot Ouluun ja Rovaniemelle, joista Kuusamoon pääsee linja-autolla.

Tutustu lentoihin Finnairin sivuilta tästä!

Autoillen Kuusamoon:

Kuusamoon pääsee tietysti myös omalla autolla. Reitit etelästä tultaessa lähtökohteesta riippuen kulkee joko Kajaanin (viitostie) tai Oulun kautta. Omalla autolla liikuttaessa kannattaa varata reilusti matka-aikaa, koska esimerkiksi Helsingistä on noin 800 kilometriä / 10 tuntia. Omalla autolla liikkuville suosittelemme ylimääräistä yöpymistä viimeisen kuvauspäivän jälkeen, jotta voi ajaa levänneenä takaisin kotiin. Omalla autolla kuljettaessa on mahdollista kysyä mahdollisia kimppakyytejä varsinkin luontokuvauskurssin yhteydessä.

Tutustu matkaan omalla autolla ja tee reittisuunnitelmasi esimerkiksi Google Mapsin sivuilta tästä!

Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotosta. Viestisi on lähetetty.
Virhe