Kuusamo Nature Photographyn tarina

Kuusamo Nature Photography syntyi kahden intohimoisen luontokuvaajan tahdosta tuoda halukkaille mahdollisuus oppia ja kehittyä luonnon kuvaajina. Nyt Kuusamossa toimii seitsemän ammattilaisen tiimi, jotka haluavat toiminnassaan seurata legendaarisen Hannu Hautalan jalanjälkiä – ja luoda omansa.

Tarjoamme yli 30 kuvauskojun verkoston avulla lintukuvausmahdollisuuksia lähes vuoden ympäri. Toteutamme luontokuvauskurssit, maisemakuvausretket sekä ympärivuotiset linturetket kaikentasoisille kuvaajille.

Tutustu tekijöihin

Olli Lamminsalo

puh. +358 500 501 706
sähköposti: olli@KuusamoNaturePhotography.fi

Olen Kuusamossa asuva luontoa nykyään monipuolisesti kuvaava Canon-mies, jolle innostus lintuihin jäi päälle 1960-luvun lopulla. Lintuhavainnot ovat tallessa vuodesta 1971. Kuusamon luonto, maisemat ja erityisesti taigametsien linnut tekivät lähtemättömän vaikutuksen minuun vuonna 1990, kun otin osaa Kuusamon SM-Lintumaratoniin.

Muutto Kuusamoon toteutui vuonna 2003, kun lopetin kauppiasurani Helsingissä. Erityisesti talvinen maisemakuvaus; tykkymaisemat ja revontuliyöt kireine pakkasineen kiehtovat minua. Lintuja kuvaan toki edelleen usein.

Minun kuvauskalustoni: Nykyinen pääkamerani on Canon EOS 1 Dx ja lintukuvausobjektiivini Canon EF 200- 400 mm f/4 (+ sisäänrakennettu x 1,4 telejatke).

Mikko Oivukka

puh. +358 40 708 9722
sähköposti: mikko@KuusamoNaturePhotography.fi

Olen kotoisin Kaarinasta, jossa tutustuin lintuihin ensimmäisen kerran jo ala-asteella koulun luontokerhossa. Vuosien edetessä rakkaasta harrastuksesta muodostui elämäntapa, josta saan nauttia aina luonnossa liikkuessani. Vuonna 2014 opiskelin Limingan kunnan järjestämällä lintu- ja luontovalokuvausopaskurssilla Finnaturen ja Kuusamo Nature Photographyn opissa.

Muutin Kuusamoon vuonna 2017, jolloin aloitin työt lintuoppaana. Ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkameran sain jo vuonna 2003, mutta lähinnä kuvasin lintuja harrastuksena.
Lasten tutustuminen luontoon on minulle ollut aina tärkeää ja haluan olla mukana tekemässä työtä lasten ja nuorten luontoharrastusten parissa. Tästä sain toistaiseksi suurimman tunnustuksen vuonna 2015, jolloin BirdLife Suomi antoi minulle Vuoden Retkikummi -tittelin.

Minun kuvauskalustoni: Kuvaan linnut Nikon D500 + 200-500 f/5.6 objektiivilla sekä maisemat Nikon AF-S Nikkor DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR objektiivilla. Myös iPhone 11 taipuu hyvin maisemakuvaukseen ja kuvien jakamiseen sosiaalisessa mediassa.

Jarmo Manninen

puh. +358 40 553 1001
sähköposti: jarmo@KuusamoNaturePhotography.fi

Olen kotoisin Etelä-Savosta ja muutin Kuusamoon yli 10 vuotta sitten. Aloitin luontokuvaamisen vuonna 1992 ja olen kuvannut luontoa ammatikseni vuodesta 2008 lähtien. Enimmäkseen keskityn ikuistamaan Koillismaan kauniita maisemia sekä mielenkiintoisia lintulajia. Oppaana olen toiminut vuodesta 2014 lähtien esitellen pohjoisen maisemia, lintuja ja villieläimiä valokuvaajille.

Luontokuvakilpailut ovat osa luontokuvaajan arkea, joista aina välillä tulee myös onnistumisia. Vuoden Luontokuva-kilpailussa on minulta palkittu 14 kuvaa, joista viimeisimpänä maisemat -sarjan voitto vuonna 2020. Kuviani on esillä myös monissa lehdissä ja kirjoissa, kuten vuonna 2020 ilmestyneessä Katoava talvi -kirjassa.

Minun kuvauskalustoni: Pääkamerani on EOS R6. Maisemissa lempiobjektiivi on  ja Canon TS-E 24mm F/3.5L II moneen muuhun ja myös maisemiin Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II. Revontuliin on käytössä Sigma 14MM F/1.8 DG HSM ART.

Olli Immonen

Asun Espoossa Nuuksion kansallispuiston keskellä ja osa-aikaisesti Kuusamossa. Luonto ja sen suojelu on ollut lähellä sydäntä jo nuoruusvuosista asti. Luonnossa liikkumiseen luontevasti liittyi aikanaan valokuvaaminen. Eläköidyttyäni leipätyöstä lentokapteenina aloitin rakkaan valokuvausharrastuksen opiskelun. Viitisen vuotta sitten valmistuin Axxell instituutista ammattiluontokuvaajaksi.
Olen toiminut Kuusamo Nature Photographyn osa-aikaisena oppaana kymmenisen vuotta.
Minun kuvauskalustoni: Kuvaan pääasiassa Canon EOS 1Dx ja R5 rungoilla ja Canon EF 200-400 mm f/4 optiikalla.

Tapio Seppälä

Olen kotoisin Pirkanmaalta ja tulin Kuusamo-opiston valokuvauslinjalle vuonna 2011. Aloitin kuvaamisen 15-vuotiaana ja olen kuvannut siitä lähtien enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Kuusamossa asuessani olen keskittynyt enimmäkseen lintuihin. Nykyään kuvaan paljon myös videoita.
Työtehtäviini kuuluu uusien piilokojujen suunnittelu ja rakentaminen sekä kaikenlaiset huoltotyöt, kuten kojujen vienti kuvauspaikoille ja lintujen ruokinta. Kojut ovat kehittyneet viimeisen 10 vuoden aikana aika lailla. Pitkän kuvauskokemuksen avulla pystymme tekemään uusista kojuista mahdollisimman kuvausystävälliset ja kevyet, jotta niitä on helpompi siirtää kuvauspaikalta toiseen.

Paavo Hamunen

sähköposti: paavo@KuusamoNaturePhotography.fi

Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva -ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki-Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.

Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo -ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien
käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvostetuimman kouluttajan niin luontokuvauksen eri osaalueiden, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.

Paavo on Suomessa yksi pioneereista luovan ja ennakkoluulottoman luontokuvauksen ja sen opettamisen saralla.

Heikki Suoraniemi

Syntyperäisenä Kuusamolaisena lapsuudesta asti syvälle sieluuni ovat juurtuneet vaarojen kumpuileva horisontti, naavakuusikko korpien hiljainen kuiske sekä jokilaaksojen koskien pauhut ja jylhät kalliot. Lapsuudesta asti kiinnostus luontoon ja kouluvuosina virinnyt lintuharrastus sai retkille mukaan kameran joka on kulkenut mukana 2000 vuodesta lähtien. Kotiseutuni luonto tarjoaa kuvattaa siinä määrin että harvoin retkeni suuntautuvat sitä kauemmas.
Minun kuvauskalustoni: Pääkamerani on Canon 5d mark 3 ja lintuobjektiivi canon ef 300 mm f/4 + x1.4 telejatke
Kuusamon luonto tarjoaa loputtomasti kuvausmahdollisuuksia vuoden ympäri. Talvella Oulangan kotkakojun linnusto pitää laukaisinsormen herkkänä yli 10 lintulajin päivittäisellä vierailijalla sekä lumivarman talven maisemat eivät jätä ketään kylmäksi. Kevään saapuessa teeren ja metson jännittävät soitimet, sekä laulujoutsen reviiritaistelut täyttävät muistikortit nopeasti. Vauhtia piisaa myös loppukevään ja -kesän sääksen kuvauskojulla, johon voi yhdistää vaikka kansalliseläimen karhun kuvauksen.

Haluaisitko kerätä oman ryhmän oli se sitten oman perheen kesken, kaveriporukalla, työpaikan virkistysretki tai vaikka lintuyhdistyksen tai kameraseuran jäsenretki ja tulla kuvaamaan Kuusamoon?

Meiltä saat ns. avaimet käteen -paketin tarpeidesi mukaan, jossa voi olla esimerkiksi vain kojuvuokrat ja mahdolliset perehdytykset tai kaiken sisältävän paketin, jossa järjestämme majoituksen ja ruokailut yhteistyökumppaneidemme kautta, sekä tarvittaessa oppaan palvelut ja kuljetukset pikkubussilla.

Tutustu kuvausmahdollisuuksiimme tästä (linkki) ja laita meille sähköpostia osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi, niin suunnitellaan yhdessä!

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla hyvien yhteyksien päässä. Matka taittuu kätevästi linja-autolla, lentäen tai omalla autolla. Junalla voit matkustaa Ouluun tai Rovaniemelle, josta loppumatka sujuu kätevästi linja-autolla.

Linja-autolla Kuusamoon:

Parhaimmat yhteydet Kuusamoon linja-autolla on Oulusta, josta vuoroja tulee useamman kerran päivässä (220 km / 3 tuntia). Myös Rovaniemeltä (200 km / 3 tuntia) pääsee linja-autolla, josta vuoroja tulee muutaman kerran päivässä.

Tutustu linja-auto vuoroihin Matkahuollon sivuilta tästä! (www.matkahuolto.fi)

Junalla ja linja-autolla Kuusamoon:

Etelä-Suomen isoista kaupungeista kuten mm. pääkaupunkiseudulta, Tampereelta tai Turusta pääsee Kuusamoon näppärästi myös junan ja linja-auton yhdistelmällä. Junamatka Ouluun kestää noin 5-8 tuntia. Oulusta Kuusamoon pääsee linja-autolla, joka on esitelty ylempänä. Rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan Oulussa, joten siirtyminen on helppoa. Katso myös yöjunavaihtoehtoa, jolloin illalla vaikka Helsingistä lähdettäessä olet aamulla Oulussa mukavasti makuuvaunussa nukkuen. Juna ja linja-auto yhdistelmä on luontoystävällisen matkailijan valinta. Suosittelemme tarkastamaan myös jatkoyhteyden Matkahuollon sivuilta.

Tutustu juna-aikatauluihin VR:n sivuilta tästä! (www.vr.fi)

Lentäen Kuusamoon:

Kuusamossa on myös lentoasema, johon Finnair lentää päivittäin Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Lento kestää noin 1-1,5 tuntia, joten se on vaihtoehdoista nopein. Aikataulut saattavat kuitenkin välillä olla sen verran haastavia, että vaatii ylimääräisiä yöpymisiä Kuusamossa. Kiireisille matkaajille vaihtoehtoina ovat myös lennot Ouluun ja Rovaniemelle, joista Kuusamoon pääsee linja-autolla, joka on esitelty ylempänä.

Tutustu lentoihin Finnairin sivuilta tästä! (www.finnair.fi)

Autoillen Kuusamoon:

Kuusamoon pääsee tietysti myös omalla autolla. Reitit etelästä tultaessa lähtökohteesta riippuen kulkee joko Kajaanin (viitostie) tai Oulun kautta. Omalla autolla liikuttaessa kannattaa varata reilusti matka-aikaa, koska esimerkiksi Helsingistä on noin 800 kilometriä / 10 tuntia. Omalla autolla liikkuville suosittelemme ylimääräistä yöpymistä viimeisen kuvauspäivän jälkeen, jotta voi ajaa levänneenä takaisin kotiin. Omalla autolla kuljettaessa on mahdollista kysyä mahdollisia kimpakyytejä varsinkin luontokuvauskurssin yhteydessä.

Tutustu matkaan omalla autolla esimerkiksi Google Mapsin sivuilta tästä! (www.google.fi/maps)

Ota yhteyttä

Kiitos yhteydenotosta. Viestisi on lähetetty.
Virhe

Katso myös