Luontokuvauskurssit

Etusivu/Luontokuvauskurssit
  • Kurssin lisätiedot tulossa kevään 2019 aikana!
  • Maakotka ja Riisitunturi Kaamoksessa -kuvauskurssi pidetään 29.11.-2.12.2018 Kuusamossa. Kurssin tukikohtana toimii Oulangan tutkimusasema. Maakotkien lisäksi matkan toisena kuvauskohteena on alkutalven taianomainen Riisitunturin kansallispuisto, jonne tehdään koko päivän kuvausretki. Kurssi järjestetään kaamoksen ollessa parhaimmillaan, jolloin maakotkat vierailevat ruokintapaikalla lyhyen päivän aikana yleensä aktiivisesti. Kurssilla ammattiluontokuvaajamme käyvät läpi myös piilokojukuvauksen vinkit ja opimme lukemaan eri lintulajien käyttäytymistä erilaisissa kuvaustilanteissa. Päivän aikana on mahdollista ikuistaa jylhien kotkien liitelyä, ilmeikkäitä katseita ja ruokailua komeassa kansallismaisemassa. Pääaiheet kurssilla ovat maakotkan ja pikkulintujen (kuukkeli, lapintiainen yms.) kuvaaminen piilokojusta, Riisitunturin kansallispuisto kaamosvalossa ja hämärä-/pimeäkuvaus keinovalojen avulla.  Kurssi soveltuu kaikille, joilla on tarve kehittyä lintu- ja maisemakuvaajana. Kurssilla yhdistyvät vahvasti elämyksellisyys luonnonhelmassa sekä tekninen valokuvaaminen. Kurssilla perehdytään mm. siihen kuinka säädän kuvani näyttämään hyvältä nettissä ja muissa. kuvankäytön tarpeissa. Tutustumme myös eri kuvansäätö ohjelmien antamiin mahdollisuuksiin.
  • Pohjoisen maaginen kaamosvalo luo loistavat puitteet lintu- ja maisemakuvaukselle. Kirkkaan lyhyen päivän valossa on aivan oma erityinen tunnelmansa, mitä muina vuodenaikoina ei voi kokea. Tykkymetsäisessä vaarassa sijaitsevalla maakotkien kuvauspaikallamme valo on parhaimmillaan juuri tammikuun alkupuolella. Kuvauspaikalta aukeaa avara näkymä Oulangan kansallispuiston erämaisiin maisemiin. Kaamosvalon kotkat Oulangassa -kuvauskurssi pidetään 10.-13.1.2019 Kuusamossa. Kurssin tukikohtana toimii Oulangan tutkimusasema.
  • Tule kokemaan ja kuvaamaan upeat maisemat sekä kauniit ja harvinaiset kasvit yöttömän yön valossa. Kurssilla tutustutaan Koillismaan upeimpiin maisemakohteisiin ja sukkelletaan kasvikuvauksen kiehtovaan maailmaan. Vaarojen päältä voimme ihastella läpi yön paistavaa aurinkoa ja kuvata pehmeässä valossa kylpeviä maisemia ja kasveja. Kurssilla käydään läpi maisema- ja kasvikuvauksen tekniikoita teoriassa, mutta pääosin käytännön kuvaustilanteissa. Intensiivinen kuvauskurssi on tarkoitettu jo hieman omaan kameraansa tutustuneille, aivan perussäätöihin on halutessa mahdolllisuus saada vinkkejä. Retkien pituus on enintään noin 5 km, joten kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa. Sään ollessa aurinkoinen, kuvaaminen tapahtuu pääasiassa yöaikaan.
  • Loppukesän toinen sääksi- ja karhukuvauskurssi pidetään hämärien öiden jo palattua Koillismaalle. Intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen lajiin sääkseen ja karhuun, joita kuvaamme molempia niille suunnitelluista kojuista kolmena päivänä. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja haluavat oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja niksit. Kolmen päivän aikana kurssilaiset pääsevät hyvin sisälle piilokojumaailmaan. Sääksien kuvaspaikkana on Kuusamon Lämsänkylässä toimivat kala-altaat, jossa sääkset ovat käyneet kalastamassa jo 1960-luvun lopulta lähtien. Altailla käy elokuussa kalastamassa 4-5 reviirin sääkset. Elokuussa kuvataan sääksillä keskimäärin 15-20 syöksyä veteen päivässä, ennätyksen ollessa 55 iskua (26.8.2018). Sääkset iskevät yleensä 20-30m päähän kojuista ja lähimmillään jopa alle 10m päähän.