Erilaisessa keväässä oli jotain tuttuakin, teeriä ja metsoja kuvattiin aktiivisesti soitimella!

Kevätsesonki on saatu pakettiin ja tällä hetkellä vietämme mukavan lämpimiä kesäpäiviä. Vaikka kevät olikin tänä vuonna poikkeuksellinen, niin kuvaukset etenivät Kuusamossa totutun vauhdikkaina. Teeren soidin alkoi maaliskuun puolessa välissä ja jatkui lähes toukokuun loppuun aktiivisena. Metson soidin alkoi tänä vuonna hieman normaalia myöhemmin vapun aikoihin, mutta myös jatkui pitkälle toukokuun loppuun. Kevään aikana metsoja kuvattiin tuttuun tapaan kahdella soidinpaikalla, sekä uutuutena kolmannella paikalla, joka on tulossa myös käyttöön ensi vuonna.   

Metso kuvattu uudella Jungan metsopaikalla

Kesällä keskitymme sääksen ja karhujen kuvaamiseen elokuussa. Tutustu suosittuihin sääksi- ja karhukursseihimme tai varaa paikkasi sääksikojuun 10.-31.8. välisenä aikana. Lue lisää tästä!

Kaikilla kursseillamme pyrimme mahdollisimman hyvään hygieniaan ja turvaväleihin kuvaajien välillä. Olemme pudottaneet osallistujamäärää sääksi- ja karhukurssilla kahdeksaan, jotta pystyisimme järjestelemään kaikki kahden hengen kojuihin (pl. karhutuvan isokoju, jossa jokaisen kuvaajan väliin jää riittävä turvaväli). Myös kuljetukset ainakin elokuun ajan tehdään kurssilaisten omilla autoilla. 


Järjestämme elokuussa kaksi sääksi- ja karhukurssia – varaa paikkasi mukaan!

Hyvän suosion saanut elokuun Sääksi- ja karhukurssi Kuusamossa (14.-16.8.) saa nyt jatkoa ja järjestämme toisen kurssin elokuun loppupuolella 26.-28.8. Tämän intensiivisen kurssin aikana kuvaamme karhuja kahden illan ja yön aikana, sekä sääksiä kahden aamun aikana, jolloin sääksien aktiivisuus on parhaimmillaan.

Varaa paikkasi mukaan mahdollisimman pian tästä! 


Syyskuussa kuvataan ruskamaisemia sekä maakotkaa ja teeriä! 

Kuvauksellisen ruskan kuvaamiseen tutustumme syyskuun lopun kuvauskurssilla 24.-27.9. Ruokintapaikalla vierailevien maakotkien, syyssoitimella olevien teerien sekä näyttävien maisemien kuvaamiseen keskittyvällä kurssilla pääset hienosti tutustumaan Kuusamon erilaisiin kuvausmahdollisuuksiin.

Lue lisää kurssin ohjelmasta ja varaa paikkasi mukaan tästä! 

maakotka laskeutuu

Lähde mukaan linturetkille tai luontokuvausretkille Kuusamon luontoon kokeneen oppaan johdolla vuoden ympäri!

Järjestämme jatkossa lyhyitä muutaman tunnin lintu- ja luontokuvausretkiä Kuusamossa ympäri vuoden. Retkien aikana tutustutaan alueen linnustoon ja kehitetään omia lintujen tunnistus- ja luontokuvaustaitoja kokeneen oppaan johdolla.

Ensimmäiset retket ovat nyt esillä ja lisää on tulossa kesän aikana. Tutustu tarjontaan tästä!  


Talven maakotkan kuvauskurssit ovat myös varattavissa nettisivuillamme

Suositut maakotkan talviset kuvauskurssit ovat myös jo varattavissa!

Järjestämme tuttuun tapaan loppuvuoden 26.-29.11. ”Maakotkat talventulon aikaan Kuusamossa” sekä tammikuussa 7.-10.1. ”Kaamosvalon maakotkat Oulangalla” kuvauskurssit, joissa kuvataan kolmen päivän ajan Oulangan kotkakojun lintuja.

Lue lisää tästä ja lähde mukaan nauttimaan lumisista olosuhteista kaamoksen keskelle Kuusamoon!  


Kuusamo Nature Photo -festivaali järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti

Perinteinen Kuusamo Nature Photo -festivaali järjestetään tänäkin vuonna, vaikkakin poikkeuksellisesti vain virtuaalisesti.

Ota osaa myös luontokuvakilpailuun, jossa ovat hyvät palkinnot! Kilpailuaikaa on vielä pari viikkoa 10.7. asti. 

Lue lisää tapahtumasta ja kilpailusta tästä!