Kuvaus

Kiihkeät soidinmenot Kuusamossa 22.–26.4.2024

Kuvaa kevään kiihkeimpään soidinaikaan teeret ja metsot soitimella, reviiritaisteluitaan pitävät laulujoutsenet sekä soidintanssejaan esittelevät kurjet!

Huhtikuun lopulla lintujen soidinmenot ovat kiihkeimmillään. Kevät on selättänyt talven ja muuttolintujen pääjoukot ovat saapuneet pesimäalueilleen. 17 tuntia päivänvaloa, vielä lähes puolimetriset kinokset sekä jääpeitteiset järvet luovat erinomaiset puitteet mielenkiintoisten lintulajien kuvaamiseen.

Kiihkeät soidinmenot on tuhti piilokojupaketti, jonka 5 kuvauspäivässä on mahdollista kuvata kaikki Kuusamon mahtilajit saman matkan aikana. Ikuista metson ja teeren soidinta, laulujoutsenten kiivaita reviiritaisteluja sekä kurkien ja metsähanhien elämää lumisessa maisemassa. Majoitumme ja ruokailemme upeassa Oivangin Lomakartanossa ruhtinaallisten ja maittavien ruokapatojen ääressä

Ajankohta: ma-pe 22.4.–26.4.2024

Kurssin kesto: 5 päivää.

Kohderyhmä: Kurssi soveltuu kaikille luontokuvaamisesta kiinnostuneille, joilla on jo jonkin verran kokemusta luontokuvaamisesta. Pakettiin ei kuulu teoriaopetusta eikä varsinaisesti opastustakaan vaan kuljetukset kojuille ja perehdytykset.

Osallistumäärä: Max. 9 henkilöä.

Majoitus: Tyylikkäässä Oivangin lomakartanon huvilassa yhden hengen huoneissa maittavan lähiruuan äärellä.  Lue lisää majoituksesta tästä!

Varusteet: Mukaan otettavat varusteet ilmoitetaan lähempänä alkamisajankohtaa.

Ruokailut: Hinta sisältää aamiaiset, lounaat tai retkieväät ja päivälliset.

Hinta: 31.12.2023 mennessä tehdyt varaukset 1350€ (sis ALV). Sen jälkeen normaalihinta 1450 euroa. Hinta sisältää perehdytykset kojuille, kuljetukset, majoitukset, kojumaksut ja ruokailut. Hinta ei sisällä kuljetuksia Kuusamoon, kuvausvälineitä tai alkoholijuomia.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset suoraan verkkokaupasta tai sähköpostilla osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi

Kiihkeiden soidinmenojen ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa riippuen mm. eri lajien aktiivisuudesta ko. ajankohtana, joka muuttuu päivä päivältä kevään edetessä, mutta tämän ohjelmapohjan mukaan lähdemme liikkeelle. Päivä koostuu aikaisen aamun kuvaussessiosta sekä illan kuvaussessiosta ja päiväsaikaan pidämme lepotaukoa. 

Jokaisella on mahdollisuus kuvata 7 kojukuvaussessiota. Perusohjelmassa kuvataan kaksi kertaa teeren soitimella, yhden kerran metson soitimella, yhden kerran vesilintukojulla, kaksi kertaa kurki- ja metsähanhikojulla sekä yhden kerran pikkulintukojulla.  

Maanantai

Saapuminen ja majoittautuminen klo 13.30 Oivangin Lomakartanoon, jossa nautimme lounaan sekä tutustumme tulevien päivien ohjelmaan kuvaesityksen avulla. Aikaisen päivällisen jälkeen suuntaamme Riekin peltoaukean latokojulle kuvaamaan kurkia, metsähanhia sekä muita pellon lintuja auringonlaskuun asti. Paluu majoitukseen noin klo 21.

Tiistai

Aamulla suuntaamme oppaan kanssa aikaisin teerien soitimelle. Lähtö majoituksesta klo 3, josta ajetaan noin 40 minuuttia kojuille. Kuvaamme teeriä soitimen päättymiseen asti – normaalisti noin klo 8, jonka jälkeen palaamme majoitukseen, jossa on katettuna runsas aamiainen noin klo 9. Päivätauolla on mahdollista pitää vähän lepotaukoa ja tarkastella ensimmäisen illan ja aamun kuvasaalista. Aikaisen päivällisen noin klo 16 jälkeen valmistaudumme metson soitimeen ja lähdemme kojuihin illalla noin klo 18, jossa yövytään makuupusseissa valmiina aikaisen aamun kuvaussessioon. Soidinhuumassa metsokukot saattavat tulla joskus iltasoitimelle jo klo 21.

Keskiviikko

Metsojen soidinmenoja kuvataan aamuyöstä lähtien ja palaamme majoitukseen runsaan aamiaisen ääreen soitimen päättymisen jälkeen noin klo 9. Päivätauolla on mahdollista pitää vähän lepotaukoa ja tarkastella metsoyön kuvasaalista. Tässä vaiheessa luultavasti jakaudumme kahteen eri ryhmään ja puolet lähtevät aikaisen illan kuvaussessiolle pikkulintustudiolle, jossa on mahdollista päästä kuvaamaan järripeippoja, punatulkkuja ja muita alueen pikkulintuja lähietäisyydeltä. Tämän session jälkeen on mahdollista päästä ajoissa nukkumaan ja valmistautumaan aamun teerikuvaussessioon. Toinen ryhmä lähtee aikaisen päivällisen jälkeen vesilintukojulle kuvaamaan taistelevia laulujoutsenia, kurkia, vesilintuja sekä lammella vierailevia merikotkia auringonlaskuun asti.

Torstai

Edellisenä iltana pikkulintustudiolla kuvanneet lähtevät aikaisin aamulla uudestaan teeren soitimelle. Lähtö majoituksesta klo 3, josta on noin 40 minuutin matka kojuille. Soitimen päättymisen jälkeen (normaalisti noin klo 8) paluu majoitukseen aamiaisen ääreen noin klo 9. Illalla vesilintukojulta myöhään palanneet lähtevät aamiaisen jälkeen pikkulintustudiolle, jossa kuvataan järripeippoja ja punatulkkuja sekä muita kuvauspaikan lintuja aamupäivän ajan. Päivällä on mahdollisuus pitää lepotaukoa sekä tyhjentää muistikortteja ja ladata akkuja illan kuvaussessioon. Aikaisen päivällisen jälkeen suuntaamme Riekin peltoaukean latokojulle kuvaamaan kurkia, metsähanhia sekä muita pellon lintuja auringonlaskuun asti. Paluu majoitukseen noin klo 21.

Perjantai

Viimeisenä aamuna puolet ryhmästä lähtevät aikaisin aamulla uudestaan teeren soitimelle. Lähtö majoituksesta klo 3, josta on noin 40 minuutin matka kojuille. Soitimen päättymisen jälkeen (normaalisti noin klo 8) paluu majoitukseen aamiaisen ääreen noin klo 9. Toinen ryhmä suuntaa aamulla vesilintukojulle kuvaamaan taistelevia laulujoutsenia, kurkia, vesilintuja sekä lammella vierailevia merikotkia aamupäivän ajaksi. 

Vauhdikas kevään kojukuvassessio päättyy perjantaina lounaaseen Oivangin lomakartanolle. Jos haluat varata lisäöitä Oivangista tai jäädä vielä kuvaamaan Kuusamoon, niin ole meihin yhteydessä, niin koitamme saada ne järjestettyä. 

Huom. Muutokset ohjelmaan mahdollisia lintutilanteen tai sääolosuhteiden muuttuessa.

Kurssin maksaminen:

Varattaessa verkkokaupan kautta maksetaan 100 euron varausmaksu varauksen yhteydessä. Loppulasku laskutetaan noin kuukausi ennen kurssin alkua.

Vakuutukset:

Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus tms ja kuvauskaluston vakuuttaminen on myös suositeltavaa.

Peruutusehdot:

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 45 vuorokautta, mutta viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme varausmaksun (100€). Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme 50% kurssimaksusta. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista pidätämme koko kurssimaksun.

Järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi kuukautta ennen kurssin alkua. Jos kurssi peruutetaan järjestäjän toimesta, kaikki maksut palautetaan.

Varauskalenteri

Hinta: 31.12.2023 mennessä tehdyt varaukset 1350 € / osallistuja. Sen jälkeen 1450 euroa.

Varauksen yhteydessä laskutetaan 100 euron varausmaksu.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-

Maksu verkkokaupassa

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kurssitarjonnastamme