Kuvaus

Kuusamon helmet 24.–27.7.2024

Keskikesän alkaessa taittumaan alkusyksyyn luonto tarjoaa kuvaajalle parastaan!

Valoa on vielä reilusti tarjolla, mutta pimenevät illat tarjoavat tunnelmaa ja lupauksen lähestyvästä syksystä.

Tällä kurssilla pääset taltioimaan Kuusamon parhaita maisemia, nauttimaan vanhojen metsien tunnelmasta, etsimään lihansyöjäkasveja ja kuvaamaan metsän kuningasta, karhua. Kyseessä on siis todellinen helmi luontokuvauksesta kiinnostuneille.

Kurssilla käydään läpi kasvi-. eläin- sekä maisemakuvauksen teoriaa sekä kuvien sommittelua. Saat myös käytännön vinkkejä kuinka valmistautua kuvausretkelle.

Vietämme paljon aikaa maastossa, joten kurssi sisältää runsaasti käytännön harjoittelua sekä kuvaustehtävien, että vapaan kuvauksen merkeissä.

Kurssi huipentuu vierailuun karhukojulla, jossa pääset taltioimaan tätä upeaa suurpetoa.

Ajankohta: ke-la 24.–27.7.2024

Kurssin kesto: 4 päivää.

Kohderyhmä: Kuvauskurssi soveltuu hyvin kaikille luontokuvaamisesta kiinnostuneille. Intensiivinen kurssi on tarkoitettu jo hieman omaan kameraansa tutustuneille, mutta aivan perussäätöihinkin on myös mahdollisuus saada vinkkejä. Kuvauspäivien aikana kävellään kohtuullisen lyhyitä matkoja, joten kurssille osallistumiseen riittää peruskunto.

Osallistumäärä: Max. 7 henkilöä.

Majoitus: Oivangin Lomakartanossa yhden hengen huoneessa (Junganjoentie 4, noin 15 minuuttia Kuusamon keskustasta). Tutustu majoitukseen tästä!

Varusteet: Kurssilaisella tulisi olla oma kamera, jalusta ja sään mukaiset varusteet. Tarkempi varustelistaus lähetetään pari viikkoa ennen kurssin alkua kaikille ilmoittautuneille.

Ruokailut: Kurssiin sisältyy aamiaiset, lounaat tai retkieväät ja päivälliset.

Kouluttaja: Luontokuvauskouluttaja Anna Välimäki

Hinta: 750€ (sis ALV). Hinta sisältää oppaan palvelut, kuljetukset, majoitukset ja ruokailut. Hinta ei sisällä kuljetuksia Kuusamoon, kuvausvälineitä tai alkoholijuomia.

Ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset kurssille suoraan verkkokaupasta tai sähköpostilla osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi. 

Keskiviikko – tutustuminen ja teoriaopiskelua

Kokoontuminen Oivangin lomakartanossa klo 16.00 (Junganjoentie 4). Tarvittaessa kuljetus Kuusamon keskustasta tai lentokentältä. Majoittumisen jälkeen nautimme päivällisen ja tutustumme tulevien päivien kurssiohjelmaan, sekä teoriaopetuksen avulla kasvi- ja maisemakuvaukseen, sommitteluihin sekä miten valmistautua kuvausretkelle ja kuvaustehtävien jako.

Torstai  – aamuretki ja iltaretki

Lähdemme aamuretkelle Oulangan kansallispuiston vanhoihin metsiin, jossa upea kotkansiipilehto tarjoaa paljon kuvausmahdollisuuksia kasvikuvauksesta maisemakuviin. Vierailemme Kiutakönkäällä ja kotimatkalla kuvaamme lintuja/maisemia mahdollisuuksien mukaan. Palaamme lounaalle majoitukseen ja pidämme iltapäivällä vähän taukoa. Päivällisen jälkeen teemme iltaretken vaaramaisemiin.

Perjantai – aamuretki, teoriaa ja kojukuvausta

Vietämme aikaisen aamun (lähtö noin klo 5) suomaisemia sekä lihansyöjäkasveja kuvaten. Palaamme takaisin aamiaiselle noin klo 9, jonka jälkeen tutustumme teoriassa karhujen kuvaamiseen sekä kojulla toimimiseen.

Päivällisen nautimme kello 16, jonka jälkeen suuntaamme kohti karhun kuvauskojua klo 17. Illan vietämme kuvauskojulla, jossa on mahdollisuus kokea jännittäviä hetkiä karhukuvauksen parissa sekä päästä kuvaamaan myös kuvauspaikalla vierailevia lintuja, kuten merikotkia.

Lauantai – kurssin loppuyhteenveto

Aamiaisen (kello 9) jälkeen pidämme kurssin yhteenvedon. Käymme läpi kuvaustehtäviä, käsittelemme ja katselemme kuvia. Kurssi päättyy viimeistään klo 14 yhteiseen lounaaseen.
Huom. Muutokset ohjelmaan mahdollisia sääolosuhteiden muuttuessa!

Kurssin maksaminen

Varauksen yhteydessä maksetaan 100 euron varausmaksu, jota ei palauteta mahdollisen peruutuksen yhteydessä. Loppuerä laskutetaan myöhemmin, ja se tulee olla maksettuna 45 päivää ennen kurssin alkua. Jos varaus tehdään alle 30 vuorokautta ennen kurssin alkua, laskutamme koko summan heti varauksen jälkeen.

Vakuutukset

Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja kuvauskaluston vakuuttaminen on myös suositeltavaa.

Peruutusehdot

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 45 vuorokautta, mutta viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme varausmaksun (100€). Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme 50% kurssimaksusta. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista pidätämme koko kurssimaksun. 

Järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi kuukautta ennen kurssin alkua. Jos kurssi peruutetaan järjestäjän toimesta, kaikki maksut palautetaan.

Lisätiedot 

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi, jos tarvitsette lisätietoja.

Varauskalenteri

Hinta: 750 € / osallistuja.

Varauksen yhteydessä laskutetaan 100 euron varausmaksu.

Loppulasku lähetetään noin kuukausi ennen kurssin alkua.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-

Maksu verkkokaupassa

helmet
Kuusamon Helmet

Lisää kurssitarjonnastamme