Kuvaus

Lintukävely Valtavaaran luonnonsuojelualueelle

Tiedätkö millaisia lintuja elää suositulla Valtavaaran retkeilyalueella? Lähde oppaan matkaan oppimaan linnuista lyhyelle 3 tunnin linturetkelle!

Valtavaaran retkeilyalueella esiintyy monia mielenkiintoisia lintulajeja, joihin on mahdollista päästä tutustumaan vaivattomasti linturetkellämme kokeneen oppaan johdolla. Kolmen tunnin aikana pyrimme kehittämään omia lintujen tunnistustaitoja ja havaitsemaan monia mielenkiintoisia lintulajeja.

Retki alkaa Saaruan parkkipaikalta, josta nousemme Valtavaaran retkeilyreittiä pitkin ylös Valtavaaran rinteille. Retken aikana on mahdollista päästä näkemään esimerkiksi sinipyrstö, virtavästäräkki, pohjantikka, kuukkeli, pikku- ja isokäpylintuja, palokärki tai pyy.

Ajankohta: Retkelle lähdetään Saaruan parkkipaikalta klo 9, kesäkuu-heinäkuu. Kysy mahdollisuutta myös toiseen ajankohtaan!

Kesto: Noin 3 tuntia eli klo 9-12.

Kohderyhmä: Retki on suunniteltu kaikille linnuista kiinnostuneille ihmisille. Aloittelijoille on mahdollisuus kehittää omia lintujen tunnistustaitoja ja kokeneemmille pyritään löytämään alueen erityislajit, kuten sinipyrstö, kuukkeli, pyy ja pohjantikka.. Kävelemme muutamia kilometrejä Valtavaaran rinteillä, joten retki vaatii kohtuullisen hyvän fyysisen kunnon.

Ryhmäkoko: 3-10 henkeä. Halutessasi voit varata myös yksityisretken omalle ryhmällesi.

Hinta: 90 euroa, sis. opaspalvelut ja vastuuvakuutus.

Hintaan ei sisälly: Kiikarit

Varaukset: Varaa retki suoraan netistä tai ota yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi.

  • Säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja retkeilykengät.
  • Kiikarit (jos sinulla ei ole omia, niin oppaan kiikareilla ja kaukoputkella voi myös katsella)
  • Varaa mukaan riittävästi vettä
  • Emme voi taata mitään havaintoa tai sääolosuhdetta, mutta oppaamme tekevät parhaansa miellyttävän luontokokemuksen saamiseksi
  • Retki järjestetään, kun meillä on vähintään kolme ilmoittautunutta. Jos edelliseen päivään klo 16 mennessä ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita, peruutamme retken ja palautamme rahat.

Varauskalenteri

Hinta: 90 € / osallistuja.

Ota yhteyttä

Tutustu myös luontokuvauskursseihimme