Kuvaus

Sääksi- ja karhukurssi Kuusamossa 9.–11.8.2021

Nappaa huikeat kuvat Kuusamon luonnon kesän kiinnostavimmista asukkaista! Elokuussa järjestettävällä intensiivisellä kojukuvauskurssilla keskitymme kahteen kiehtovaan Kuusamossa esiintyvään lajiin: sääkseen ja karhuun.

Loppukesän kurssi pidetään hämärien öiden jo palattua Koillismaalle. Kuvaamme sääksiä ja karhuja niille suunnitelluista kojuista kolmen päivän aikana.

Sääksien kuvauspaikka on Kuusamon Lämsänkylässä toimivat kala-altaat, jossa sääkset ovat käyneet kalastamassa jo 1960-luvun lopulta lähtien. Altailla käy elokuussa kalastamassa sääksiä 4-5 reviiriltä. Tähän aikaan kuvataan keskimäärin 15-20, enimmillään 55 sääksen veteensukellusta päivässä. Sääkset sukeltavat yleensä 20-30 metrin, lähimmillään jopa alle 10 metrin päähän kojuista.

Karhukuvauspaikka sijaitsee noin 2 km etäisyydellä sääksikojuilta Venäjän rajan tuntumassa, metsäisessä maastossa. Kuvauskojuna toimii viihtyisä ja tilava hirsinen Karhutupa, jossa on tilaa maksimissaan 10 kuvaajalle. Karhutupa toimii myös kurssilaisten majoituspaikkana. Karhutuvalla vierailee iltaisin yleensä 5-7 karhua, satunnaisesti karhuemo pentuineen, useita merikotkia sekä satunnaisesti ahmakin.

Ajankohta: 9.–11.8.2021

Kurssin kesto: 3 päivää.

Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan lintukuvaajana ja oppia käytännössä piilokojukuvauksen perusteet ja tavat. Kolmen päivän aikana kurssilaiset pääsevät hyvin sisälle piilokojumaailmaan. Kurssin aikana ei liikuta pitkiä matkoja, joten kurssi soveltuu kaikille.

Suositeltava optiikka: Zoom objektiivit 70-200/100-400mm maisemallisiin kuviin Karhutuvalla. Tiukempiin potretteihin karhukojulla sekä sääksikojuilla pidemmät teleobjektiivit 300, 500 ja 600 mm (+ mahd telejatkeet). Molempia päälajeja pääsee kuvaamaan ja videoimaan myös älypuhelimilla isojen maisemaikkunoiden läpi.

Osallistumäärä: Max. 10 henkilöä.

Majoitus: Kurssin aikana yövytään Karhutuvan karhunkatselukojussa. Päivällä käydään syömässä ja lepäämässä Villa Uivelossa, joka toimii kurssin tukikohtana. Jos tarvitse majoitusta ennen tai jälkeen kurssin, niin sitä on tarjolla Kuusamo-opistolla puh. 050 444 1157 tai opisto@kuusamo.fi

Ruokailut: Kurssiin sisältyy aamiaiset, lounaat tai retkieväät ja päivälliset.

Varusteet: Mukaan otettavat varusteet ilmoitetaan lähempänä kurssin alkamisajankohtaa

Kouluttaja: Ammattiluontokuvaaja Olli Lamminsalo, yhteystiedot +358 50 050 1706 ja olli@KuusamoNaturePhotography.fi.

Hinta: 650€ (sis ALV). Hinta sisältää oppaan palvelut, kuljetukset, majoitukset, kojumaksut, ruokailut ja tarvittaessa myös lentokenttäkuljetukset. Hinta ei sisällä kuljetuksia Kuusamoon, kuvausvälineitä tai alkoholijuomia. Ennen ja jälkeen kurssin on osallistujilla mahdollista varata vapaita kojupäiviä omatoimihintaan 100€/pv.

Ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset kurssille suoraan verkkokaupasta tai sähköpostilla osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi.

Kurssin maksaminen

Varauksen yhteydessä maksetaan 100 euron varausmaksu, jota ei palauteta mahdollisen peruutuksen yhteydessä. Loppuerä laskutetaan myöhemmin, ja se tulee olla maksettuna 45 päivää ennen kurssin alkua. Jos varaus tehdään alle 30 vuorokautta ennen kurssin alkua, laskutamme koko summan heti varauksen jälkeen.

Vakuutukset

Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja kuvauskaluston vakuuttaminen on myös suositeltavaa.

Peruutusehdot

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 45 vuorokautta, mutta viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme varausmaksun (100€). Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme 50% kurssimaksusta. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista pidätämme koko kurssimaksun. 

Järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi kuukautta ennen kurssin alkua. Jos kurssi peruutetaan järjestäjän toimesta, kaikki maksut palautetaan.

Lisätiedot 

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi, jos tarvitsette lisätietoja.

Koronapandemiaan liittyvät peruutusehdot:

Mikäli asiakas on estynyt käyttämään varaamansa palvelun vallitsevien valtakunnallisten matkustusrajoitteiden vuoksi, on hän oikeutettu peruutukseen, jolloin peruutamme varauksen ja palautamme rahat poislukien 50 € käsittely- ja rahansiirtokulut. Vaihtoehtoisesti varauksen voi siirtää toiseen ajankohtaan kuluitta. Varauksen voi siirtää myös avoimeksi varaukseksi, jolloin varauksella oleva raha on käytössä uuteen varaukseen enintään vuoden päähän varauksen alkuperäisestä ajankohdasta.

Varauskalenteri

Hinta: 650 € / osallistuja.

Varauksen yhteydessä laskutetaan 100 euron varausmaksu.

Loppulasku lähetetään noin kuukausi ennen kurssin alkua.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-

Maksu verkkokaupassa

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kurssitarjonnastamme