Kuvaus

Oulangan erämaan linnut –luontokuvausretki

Lähde mukaan kuvaamaan Oulangan lintuja lähietäisyydeltä mukavasti piilokojun suojista!

Oulangan kansalllispuiston tykkyluminen maisema on kiehtova luontokokemus, jota tarkkailemme lämmitetyn piilokojun sisältä. Piilokojun edessä olevalla ruokintapaikalla käy aktiivisesti yli 10 lintulajia lyhyen talvipäivän aikana.

Kojuilta avautuu upea maisema Oulankajoen kanjoniin. Pääsemme ehkä näkemään myös Oulangan alueella pesivän maakotkapariskunnan, joka liitelee kanjonin yllä etsien ruokaa ennen kuin nousee ruokintapaikan ympärillä olevien puiden latvoihin. Kotkat saattaa nähdä silmästä silmään, kun ne vierailevat parhaimmillaan 20 metrin päästä kojuista.

Lämmitetyn piilokujun sisältä voi päästä näkemään ja kuvaamaan paitsi uljas maakotka, vanhanmetsän asukas palokärki, pohjoiset lajit kuukkeli ja lapintiainen sekä monia muita lintulajeja lähietäisyydeltä. Oppaana toimii luontokuvauksen ammattilainen, joka kertoo alueen linnuista ja auttaa lintujen kuvaamisessa, kuten sommittelujen, kuvakulmien ja oikeiden kamerasäätöjen löytämisessä toiveiden mukaan.

Ajankohta: Marras–maaliskuu. Talven viikko-ohjelmassa Oulangan kotkakojun retki on torstaisin, kysy mahdollisuutta myös toiseen ajankohtaan!

Kohderyhmä: Kävelemme maksimissaan 300 metriä Oulangan metsässä. Reitti on helppo ja sopii peruskuntoisille ihmisille.

Ruokailu: Retken aikana tarjoamme herkulliset retkieväät ja kahvin, teen tai kaakaon lämmitetyssä kuvauskojussa lintujen ruokintapaikan edessä.

Ryhmäkoko: 3-7 henkeä. Halutessasi voit varata myös yksityisretken omalle ryhmällesi.

Kuljetukset: Retki sisältää kuljetuksen henkilöautolla tai pikkubussilla.

Kesto: 7-8 tuntia. Retki alkaa vaihtelevaan aikaan, riippuen ajankohdan auringonnousu- ja laskuajoista, joten ilmoitamme retken lähtö- ja paluuajan varauksen yhteydessä.

Hinta: 270 euroa, sis. kuljetukset Rukalta tai Kuusamosta, retkieväät ja kahvi, tee tai kaakao, opaspalvelut ja luontokuvauksen ammattilaisen vinkit parempien luontokuvien ottamiseen, vastuuvakuutus.

  • Pue retkelle talviseen retkeilyyn sopivat ulkoiluvaatteet ja retkeilykengät. Kysy etukäteen mahdollisuutta lainata meiltä!
  • Kamera tai kännykkä kuvaamista varten
  • Varaa mukaan riittävästi vettä
  • Ilmoita meille erityisruokavaliosi
  • Emme voi taata mitään havaintoa tai sääolosuhdetta, mutta oppaamme tekevät parhaansa miellyttävän luontokokemuksen saamiseksi
  • Retki järjestetään, kun meillä on vähintään kolme ilmoittautunutta. Jos edelliseen päivään klo 16 mennessä ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita, peruutamme retken ja palautamme rahat.

Varausehdot

  • Veloitamme 100% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 3 päivää ennen tapahtumaa
  • Veloitamme 50% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 7 päivää ennen tapahtumaa

Varauskalenteri

Ota yhteyttä

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography