Kuvaus

Kuvaa kevään muuttolinnut lähietäisyydeltä lumisessa maisemassa Kuusamossa!

Kurjen ja metsähanhen kuvauskojut sijaitsevat peltoaukealla, johon parhaimmillaan kerääntyy kymmeniä kurkia ja metsähanhia kevätmuuton edetessä.

Kuvauspaikalla vierailee kurjen ja metsähanhen lisäksi useita eri lintulajeja, kuten laulujoutsenia, useita lajeja sorsia ja kahlaajia sekä mahdollisesti myös metsäjäniksiä ja suopöllöjä.

Lintuparvet kerääntyvät yhteen kevään edetessä

Kuvaukset aloitetaan muuttolintujen saavuttua Kuusamoon huhtikuun lopulla. Linnut kerääntyvät kuvauspaikalle järvien ollessa vielä jäässä ja peltojen lumen peitossa. Kevään edetessä peltoaukealle kerääntyy kymmeniä kurkia ja metsähanhia sekä monia muita lintulajeja, joita on mahdollisuus kuvata lumien sulamiseen asti, toukokuun puoleen väliin.

Tiedot kojuista

Kojut: Yksi 4 hengen koju, jossa on istuma- ja makuutason kuvausmahdollisuus sekä 1-2 pienempää istumatason kojua
Kokonaiskapasiteetti: 8 henkilöä.

Varustelu:

  • Kaksi kuvausaukkoa per kuvaaja. Mikäli kaikki kuvauspaikat eivät ole käytössä tai varattuja, voi käyttää useampaa kuvausaukkoa.
  • Kamerat kiinnitetään kuvaajien omiin videopäihin, jotka kiristetään painavaan liikuteltavaan metallilevyyn. Huom! Jalustoja ei voi käyttää.
  • Kojuissa on mahdollista käyttää myös hernepusseja.
  • Jokaisessa kojussa on geelilämmittimet.
  • Isossa kojussa on kuivakäymälä, mutta pienissä kojuissa ei ole WC:tä. Tarpeiden tekemistä varten käytössä on hygieeninen ”Travel John” -virtsapussi tai tarvittaessa ämpäri.

Kuvauskausi: 20.4.– 15.5.
Kuvausaika: Iltasessio 4–6 tuntia ja aamusessio 4–6 tuntia.
Sijainti: 45 minuutin ajomatkan (45 km) päässä Kuusamon keskustasta, josta 200 m kävelymatka kojuille.

Omatoimihinta: 130 € / kuvaaja / sessio
Hinta (sis.perehdytyksen): 190 € / kuvaaja / sessio

Lisäpalvelut:

  • Opastus 400 € / päivä.
  • Perehdytys ensikertalaisille 60 € / kuvaaja tai ryhmä 120 €.

Hyvä tietää (UKK)

Tarvitsenko minä perehdytyksen?

Perehdytystä suositellaan kaikille kuvaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lintujen kojukuvaamisesta. Perehdytyksessä käydään paikan päällä oppaan johdolla läpi arvokkaita kuvausvinkkejä: kuvaajien käyttäytyminen kojussa, lintujen käyttäytyminen, kuvaussyöttien sijoittelu, kuvaustaustojen tarkistus, lämmittimen käyttö jne. Näin ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Onko koju vain minun käytössäni?

Kojuissa voi olla myös muita kuvaajia. Mikäli haluat yksityiskojun tai -kuvaussession ryhmällesi, se on saatavissa lisämaksusta.

Mihin vuodenaikaan kuvaaminen onnistuu?

Kevään kuvauskausi on lyhyt, noin kuukauden mittainen (noin 20.4.-15.5.) riippuen kevään etenemisestä.

Kauanko kuvaussessio kestää?

Kuvaussessioita on kaksi, iltasessio ja aamusessio, joista molemmat kestävät 4–6 tuntia. Kuvaussession aikana ei saa tulla ulos kojusta, koska linnut pelästyvät, jos ne havaitsevat liikkeen kojujen ulkopuolella.

Millaiset varusteet tarvitsen kuvauskojuun?

Tammi-helmikuussa lämpötila voi laskea alle -25 °C:n, joten lämpimät talvisaappaat ja takit on suositeltava varustus, vaikka kojussa onkin kaasulämmitys. Jos sinulla ei ole omia, voimme vuokrata sinulle lämpimät saappaat ja talvihaalarit.

Millainen on etäisyys lintuihin ja millaisen objektiivin ja varusteet tarvitsen mukaani?

Lintujen kuvaussyötit asetetaan noin 20-30 metrin päähän, ja linnut ovat useimmiten 10-50 metrin etäisyydellä kuvauskojuista.

Suositeltavat objektiivit ovat 100–400 mm/150-600mm zoom-objektiivit tai 300–600 mm teleobjektiivit + mahdolliset telejatkeet. Linnut maisemassa -kuviin on mahdollista käyttää lyhyempiä objektiiveja, esimerkiksi 70-200 mm.

Kurki- ja hanhikojun varauskalenteri – varaa koju

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Omatoimihinta: 130 € / kuvaaja / sessio
Lisäpalvelut:

Maksu verkkokaupassa

Ota yhteyttä

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kojutarjonnastamme