Kuvaus

Nappaa ikimuistoiset kuvat upeasta maakotkasta Kuusamon ainutlaatuisessa luonnossa!

Oulangan maakotkan kuvauspaikka sijaitsee näyttävässä vaaramaisemassa, josta on upea näkymä Oulankajoen kanjoniin. Kuvauspaikalla vierailee säännöllisesti reviiriään alueella pitävä maakotkapari. Syksyn kuvauskaudella paikalla vierailee myös nuoria lintuja, yleensä lokakuun alkuun asti. Talvisesongin aikana paikalla vierailee säännöllisesti myös yli 10 muuta lajia, kuten palokärki, kuukkeli, lapintiainen, töyhtötiainen, harmaapäätikka, käpytikka, närhi, korppi sekä orava. Kuvauspaikan järjestelyissä pitkäaikainen yhteistyökumppanimme on ollut Kuusamon yhteismetsä.

Luonto tarjoaa upean taustan vuodenaikojen vaihdellessa

Syksyllä lintukuvien taustalla hehkuvat kaikki ruskan värit. Joulukuun lopusta maisema verhoutuu kauniiseen lumipeitteeseen, ja joulu-tammikuun lyhyiden kuvauspäivien aikana kuviin on mahdollista saada kauniita vastavaloja kaamosajan alhaalta paistavassa auringonvalossa.
Keskitalvella tykkylumi kuorruttaa puut taianomaisiksi. Tykkylumikausi kestää yleensä helmikuun lopulle.

Tiedot kojuista

Kojut: Yhteensä 4 kpl, kaksi yhdistettyä kojua 4 + 5 hengelle ja kaksi yhdistettyä kojua 2 + 3 hengelle
Kokonaiskapasiteetti: 14 henkilöä.

Varustelu:

  • Yksi kuvausaukko per kuvaaja. Mikäli kaikki kuvauspaikat eivät ole käytössä/varattuja, voi käyttää useampaa kuvausaukkoa.
  • Kamerat kiinnitetään kuvaajien omiin videopäihin, jotka kiristetään puulankulle. Jalustoja ei voi käyttää.
  • Kompostikäymälä
  • Lämmitin
  • Mahdollisuus lainata makuupussi
  • Mahdollisuus lainata videopää tai kiikku lisähinnasta

Kuvauskausi: 15.9.–30.4.
Kuvausaika: 6–10 tuntia
Sijainti: Tunnin ajomatkan (75 km) päässä Kuusamon keskustasta, josta 1,5 km kävelymatka kojuille. Maastokelpoisella autolla pääsee 400 m päähän.

Omatoimihinta: 190 € / kuvaaja / päivä.
Hinta (sis.perehdytyksen): 310 € / kuvaaja / päivä

Lisäpalvelut: 

  •       Opastus 400 € / päivä.
  •       Tarvittaessa moottorikelkkakuljetus 60 € / suunta / kuvaaja
  •       Perehdytys ensikertalaisille 120 € / kuvaaja tai ryhmä 240 €. 

 * Perehdytyksessä käydään paikan päällä oppaan johdolla läpi arvokkaita kuvausvinkkejä: kuvaajien käyttäytyminen kojussa, kotkien käyttäytyminen, kuvaussyöttien sijoittelu, kuvaustaustojen tarkistus, pikkulinturuokinnan virittely, lämmittimen käyttö jne. Näin ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Hyvä tietää (UKK)

Tarvitsenko minä perehdytyksen?

Perehdytys on pakollinen kaikille kuvaajilta, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta maakotkien kojukuvaamisesta. Perehdytyksessä käydään paikan päällä oppaan johdolla läpi arvokkaita kuvausvinkkejä: kuvaajien käyttäytyminen kojussa, kotkien käyttäytyminen, kuvaussyöttien sijoittelu, kuvaustaustojen tarkistus, pikkulinturuokinnan virittely, lämmittimen käyttö jne. Näin ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Onko koju vain minun käytössäni?

Kojuissa voi olla myös muita kuvaajia. Suosittelemme että eri kojujen välillä vaihdetaan puhelinnumeroita ennen kuvaussession aloitusta, jotta voidaan viestitellä kojuista toiseen kotkien liikkeistä. Mikäli haluat yksityiskojun tai -kuvaussession ryhmällesi, se on saatavissa lisämaksusta.

Mihin vuodenaikaan kuvaaminen onnistuu?

Kuvauskaudet jakautuvat syyskauteen (15.9.–31.10.) ja talvikauteen (1.11.–30.4.) riippuen pysyvän lumen saapumisesta. Ensilumi sataa yleensä loka-marraskuussa ja pysyvä lumi viimeistään marras-joulukuun vaihteessa. Lunta on vielä kuvauspaikalla huhti-toukuun vaihteeseen.

Kauanko kuvaussessio kestää?

Kuvaussessio kestää 6–10 tuntia. Pimeällä kojuun saapuminen ei ole pakollista. Kuvaussession aikana ei saa tulla ulos kojusta, koska kotkat voivat pelästyä, jos ne havaitsevat liikkeen.

Millaiset varusteet tarvitsen kuvauskojuun?

Tammi-helmikuussa lämpötila voi laskea alle -25 °C:n, joten lämpimät talvisaappaat ja takit on suositeltava varustus. Jos sinulla ei ole omia, voimme lainata sinulle kunnolliset saappaat ja lämpimät talvihaalarit.

Millainen on etäisyys lintuihin ja millaisen objektiivin ja varusteet tarvitsen mukaani?

Kotkien syötit asetetaan noin 20 metrin päähän ja kotkien oleskelupuut sijaitsevat noin 40–50 metrin päässä. Pienemmät linnut ovat lähempänä, noin 5 metrin päässä.

Suositeltavat linssit ovat 100–400 mm zoom-objektiivit tai 300–500 mm teleobjektiivit + mahdolliset telejatkeet. Huom! Kiinteät 600mm objektiivit voivat ajoittain liian pitkiä. Linnut maisemassa kuviin on mahdollista käyttää pienempiä linssejä, esimerkiksi 70-200 mm.

Oulangan kotkakojun varauskalenteri – Varaa koju

Jos kalenterissa ei ole vapaata haluamallesi päivälle, niin ota meihin yhteyttä ja varmistetaan viime hetken varaustilanne.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Omatoimihinta: 190 € / kuvaaja / päivä.
Lisäpalvelut:
* Perehdytyksessä käydään paikan päällä oppaan johdolla läpi arvokkaita kuvausvinkkejä: kuvaajien käyttäytyminen kojussa, kotkien käyttäytyminen, kuvaussyöttien sijoittelu, kuvaustaustojen tarkistus, pikkulinturuokinnan virittely, lämmittimen käyttö jne. Näin ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Maksu verkkokaupassa

Ota yhteyttä

Olli Lamminsalo ja Mikko Oivukka
+358 50 050 1706
info@kuusamonaturephotography.fi

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kojutarjonnastamme