Kuvaus

Tallenna muistikortin täydeltä värikkäiden järripeippojen ja punatulkkujen lentonäytöstä Lämsänkylän pikkulintustudiolla!

Pikkulintustudiomme tarjoaa vauhdikkaan kuvaussession, jossa tarkoin suunnitellun kuvauspaikan yksityiskohdat tarjoavat loistavat edellytykset pikkulintujen puuhien tallentamiselle. Linnut ruokailevat 3-4 metrin päässä kojuista rauhallista taustaa vasten.

Kuvauspaikalla vierailee säännöllisesti sesongista riippuen useita eri lintulajeja, kuten järripeippoja, punatulkkuja, urpiaisia, viherpeippoja, talitiaisia, hömötiaisia, vihervarpusia, peippoja, käpytikkoja, kuukkeleita sekä myös oravia. Toukokuussa vakiovieraita ovat myös 5 rastaslajia, rautiaiset, punarinnat, sepelkyyhkyt ja kuovikin. Alkukeväästä myös epätavallisemmat lajit kuten pulmuset ja taviokuurnat saattavat vierailla paikalla. Aktiivinen pikkulinturuokinta houkuttelee usein paikalle myös varpus- ja ampuhaukkoja. Kerran on päästy kuvaamaan komea sinisuohaukkakin, joten kaikki on mahdollista!

Tarkoin suunnitellut yksityiskohdat tuovat linnut kuvauksellisiin paikkoihin

Pikkulintustudiomme herää kunnolla henkiin huhtikuun lopulla, jolloin näyttävät koirasjärripeipot ja -punatulkut saapuvat kymmenittäin kuvauspaikallemme. Niiden jatkuvat nahistelut tarjoavat toinen toistaan huikeampia tilanteita.

Studion yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä, tarkoituksena saada linnut tulemaan haluttuun paikkaan. Lintujen oikea etäisyys kojusta sekä kuvausoksien korkeus maanpinnasta antavat mahdollisuuden valita miellyttävän näköinen tausta lintujen taakse. Nämä kaikki asiat on otettu huomioon studiollamme, joten sinun tehtäväsi on vain istua piilokojuun ja aloittaa kuvaaminen.

Tiedot kojuista

Kojut: 2 kpl 3+4 kuvaajan kojuja
Kokonaiskapasiteetti: 7 henkilöä.

Varustelu:

  • Yksi kuvausaukko per kuvaaja. Mikäli kaikki kuvauspaikat eivät ole käytössä tai varattuja, voi käyttää useampaa kuvausaukkoa.
  • Kamerat kiinnitetään kuvaajien omiin kiikkuihin tai videopäihin, jotka kiristetään pultilla kuvaustasoon. Huom. Jalustoja ei voi käyttää.
  • Jokaisessa kojussa on geelilämmittimet.
  • Kojuissa ei ole WC:tä. Tarvittaessa voi käydä tarpeilla kojun ulkopuolella.

Kuvauskausi: 1.3.– 20.5. / 1.9.-31.10.
Kuvausaika: Päivä on jaettu kahteen eri kuvaussessioon, aamu- ja iltasessioon (5-7 tuntia).
Sijainti: Noin 45 kilometrin (40 minuutin) ajomatkan päässä Kuusamosta. Autolla pääsee ihan kojun viereen.

Omatoimihinta: 70 € / kuvaaja / sessio.
Hinta (sis.perehdytyksen): 130 € / kuvaaja / sessio

Lisäpalvelut:

  • Perehdytys ensikertalaisille 60 € / kuvaaja tai ryhmä 120 €.

Hyvä tietää (UKK)

Tarvitsenko minä perehdytyksen?

Suosittelemme perehdytystä kaikille kuvaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lintujen kojukuvaamisesta. Perehdytyksessä käydään paikan päällä oppaan johdolla läpi arvokkaita kuvausvinkkejä: kuvaajien käyttäytyminen kojussa, lintujen käyttäytyminen, lintujen ruokintaohjeet, kuvausoksien sijoittelu, kuvaustaustojen tarkistus, geelilämmityksen käyttö jne. Näin ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Onko koju vain minun käytössäni?

Kojuissa voi olla myös muita kuvaajia. Mikäli haluat yksityiskojun tai -kuvaussession ryhmällesi, se on saatavissa lisämaksusta.

Mihin vuodenaikaan kuvaaminen onnistuu?

Kuvattavia pikkulintuja on paikalla päivittäin kymmeniä. Aktiivisin kuvauskausi on keväällä muuttavien pikkulintujen pääjoukkojen ja kymmenien järripeippojen ja punatulkkujen saavuttua Kuusamoon huhtikuun loppupuolella. Lumisateisena päivänä paikalla saattaa olla jopa 100-200 lintua. Syys-lokakuussa paikalla on mahdollista kuvata useita pikkulintulajeja, taustana ruskan värit.

Kauanko kuvaussessio kestää?

Päivän aikana on kaksi kuvaussessiota, aamun ja illan kuvaussessiot (5-7 tuntia). Kojuista voi poistua lisäämään ruokaa linnuille, jolloin linnut lähtevät ruokintapaikalta, mutta palaavat hetken päästä takaisin.

Millaiset varusteet tarvitsen kuvauskojuun?

Keväällä voi olla vielä melko kylmää, joten lämpimät talvisaappaat ja -takit on suositeltava varustus, vaikka kojussa onkin geelilämmitys. Jos sinulla ei ole omia talvivarusteita, voimme vuokrata sinulle lämpimät saappaat ja talvihaalarit.

Millainen on etäisyys lintuihin ja millaisen objektiivin ja varusteet tarvitsen mukaani?

Pikkulintujen kuvausoksat/ruokintapiste sijoitetaan 3-4 metrin päähän kojuista. Zoom-objektiivit kuten 100-400mm, 150-600mm tai jopa lyhyempi 70-200mm ovat käytännöllisiä. Kiinteistä teleobjektiiveista suositeltavia ovat 300-500mm sekä telejatkeet tiukkoihin lähikuviin.

Pikkulintustudion varauskalenteri – varaa koju

Jos kalenterissa ei ole vapaata haluamallesi päivälle, niin ota meihin yhteyttä ja varmistetaan viime hetken varaustilanne.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Omatoimihinta: 70 € / kuvaaja / sessio.
Lisäpalvelut:

Maksu verkkokaupassa

Ota yhteyttä

Olli Lamminsalo ja Mikko Oivukka
+358 50 050 1706
info@kuusamonaturephotography.fi

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kojutarjonnastamme