Kuvaus

Tarkkaile pienen suolammen asukkaiden elämää ja vangitse poikasiaan ruokkivat emot kuvauskojun suojista!

Kaakkurin kuvauspaikka sijaitsee pienen lammen rannassa, jossa on mahdollisuus tutustua kaakkuriperheen elämään kuvauskojun sisältä lintuja häiritsemättä. Emot käyvät kalastamassa isommilla järvillä ja tuovat ruokaa poikasilleen. Näin kuvaajalle tarjoutuu mahdollisuus ikuistaa saalistamaan lähtevä emo.

Lammella pesivän kaakkuriperheen lisäksi on mahdollista päästä kuvaamaan myös järvellä pesivä selkälokki tai kahlaajista muun muassa liro ja valkoviklo.

Loppukesän luontonäytelmä alkaa illan hämärtyessä

Loppukesän lyhyellä kuvauskaudella kuvausolosuhteet pysyvät melko tasaisena. Selkeinä aamuina on mahdollisuus saada näyttävät vastavalot aikaisin aamulla. Heinäkuussa voidaan kuvata lähes koko yö, mutta elokuussa pimeän ajan pituus lisääntyy kuun edetessä.

Kuvaussessiot jakautuvat iltasessioon (noin klo 18-22) tai aamusessioon (noin klo 4-8), mutta suosittelemme yöpymistä kojussa varsinkin heinäkuussa, jolloin kuvata voi lähes läpi yön.

Kuvauskausi alkaa poikasten kuoriuduttua heinäkuun puolenvälin aikaan ja jatkuu siihen asti, kun poikaset poistuvat pesimälammelta elokuun lopulla.

Tiedot kojuista

Kojut: Yhteensä 4 kpl yhden hengen kojuja, joista osaan mahtuu tarvittaessa kaksi kuvaajaa yhtäaikaa.
Kokonaiskapasiteetti: 4 henkilöä.

Varustelu:

  • Jokaisessa kojussa on vähintään 3 kpl istumatason kuvausaukkoja, yksi eteen ja yksi molemmille sivuille. Osassa on kaksi kuvausaukkoa eteenpäin ja myös kuvausaukko vedenpinnan tasolla makuulta kuvattaessa
  • Kamerat kiinnitetään kuvaajien omiin kiikkuihin tai videopäihin, jotka kiristetään pultilla puulankulle tai painavaan liikuteltavaan metallilevyyn. Huom! Jalustoja ei voi käyttää.
  • Hyönteiskarkottimet.
  • Kojuissa ei ole WC:tä. Tarpeiden tekemistä varten käytössä on hygieeninen ”TravelJohn” -virtsapussi tai tarvittaessa ämpäri.

Kuvauskausi: 15.7.– 31.8.
Kuvausaika: Iltasessio 4–6 tuntia ja aamusessio 4–6 tuntia. Suosittelemme kojussa yöpymistä ja sessioiden yhdistämistä.
Sijainti: 30 minuutin (35 km) päässä Kuusamon keskustasta, josta 500 metrin kävelymatka kojuille.

Hinta: 120 € / kuvaaja / sessio.

Lisäpalvelut:

  • Opastus 400 € / kuvausyö.
  • Perehdytys ensikertalaisille 60 € / kuvaaja tai ryhmä 120 €.

Hyvä tietää (UKK)

Tarvitsenko minä perehdytyksen?

Suosittelemme perehdytystä kaikille kuvaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kojukuvaamisesta. Perehdytyksessä käydään paikan päällä oppaan johdolla läpi arvokkaita kuvausvinkkejä: kuvaajien käyttäytyminen kojussa, lintujen käyttäytyminen, kuvaustaustojen tarkistus, jne. Näin ensikertalainenkin pääsee parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Onko koju vain minun käytössäni?

Kaakkurin kuvauspaikalla kaikki kojut ovat vain yhdelle hengelle, mutta kojun jakaminen kahden hengen, esimerkiksi pariskunnan, kesken voi olla mahdollista. Mikäli haluat yksityiskuvaussession ryhmällesi, se on saatavissa lisämaksusta.

Mihin vuodenaikaan kuvaaminen onnistuu?

Kesän kuvauskausi on lyhyt, noin 15.7.–31.8. riippuen kaakkureiden pesinnän etenemisestä. Kuvauskausi aloitetaan vasta poikasten lähdettyä pesästä ja se voi jatkua siihen asti, kun poikaset poistuvat pesimälammelta.

Kauanko kuvaussessio kestää?

Kuvaussessioita on kaksi, iltasessio ja aamusessio, joista molemmat kestävät 4–6 tuntia. Suosittelemme yöpymistä kojussa ja sessioiden yhdistämistä parempien kuvausmahdollisuuksien lisäämiseksi.

Millaiset varusteet tarvitsen kuvauskojuun?

Kesällä kojussa voi olla lämmin, mutta yöksi kannattaa varata lämpimämpi vaatekerta. Yöpyjille suositellaan omaa makuupussia, jossa voi hetkellisesti levähdellä pimeimmän ajan yli.

Millainen on etäisyys lintuihin ja millaisen objektiivin ja varusteet tarvitsen mukaani?

Pesimälampi on 150 m leveä ja 100 m syvä, ja linnut liikkuvat vapaasti koko lammen alueella. Lähimmillään linnut ovat noin 5 metrin päässä, mutta usein noin 20-50 metrin päässä. Kojut on sijoiteltu lammen rantaan samalle puolelle vierekkäin.

Suositeltavat objektiivit ovat 100–500 mm zoom-objektiivit tai 300–600 mm teleobjektiivit + mahdolliset telejatkeet. Linnut maisemassa -kuviin on mahdollista käyttää lyhyempiä objektiiveja, esimerkiksi 70-200 mm.

Kaakkurikojun varauskalenteri – varaa koju

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hinta: 120 € / kuvaaja / kuvaussessio
Lisäpalvelut:

Maksu verkkokaupassa

Ota yhteyttä

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kojutarjonnastamme