Kuvaus

Kiihkeät soidinmenot Kuusamossa 28.4.-2.5.2024

Kuvaa kevään kiihkeimpään soidinaikaan teeret ja metsot soitimella, reviiritaisteluitaan pitävät laulujoutsenet ja kalastavat sääkset lähietäisyydeltä!

Toukokuun alussa lintujen soidinmenot ovat kiihkeimmillään. Kevät on selättänyt talven ja muuttolintujen pääjoukot ovat saapuneet pesimäalueilleen. 17 tuntia päivänvaloa, vielä lähes puolimetriset kinokset sekä jääpeitteiset järvet luovat erinomaiset puitteet mielenkiintoisten lintulajien kuvaamiseen.

Kiihkeät soidinmenot on tuhti piilokojupaketti, jossa 5 kuvauspäivän aikana on mahdollista kuvata kaikki Kuusamon kevätsesongin mahtilajit saman matkan aikana. Ikuista metson ja teeren soidinta, laulujoutsenten kiivaita reviiritaisteluja, kurkien soidintansseja lumimaisemassa sekä sääksien sukelluksia kala-altaaseen. Majoitumme ja ruokailemme upeassa Oivangin Lomakartanossa maittavan lähiruuan äärellä.

Ajankohta: sunnuntaista torstaihin 28.4.-2.5.2024 

Kurssin kesto: 5 päivää

Kohderyhmä: Kurssi soveltuu kaikille luontokuvaamisesta kiinnostuneille, joilla on jo jonkin verran kokemusta luontokuvaamisesta. Pakettiin ei kuulu teoriaopetusta eikä varsinaisesti opastustakaan vaan kuljetukset kojuille ja perehdytykset.

Osallistumäärä: Max. 6 henkilöä.

Majoitus: Tyylikkäässä Oivangin lomakartanon huvilassa yhden tai kahden hengen huoneissa maittavan lähiruuan äärellä.  Lue lisää majoituksesta tästä!

Varusteet: Mukaan otettavat varusteet ilmoitetaan lähempänä alkamisajankohtaa.

Ruokailut: Hinta sisältää aamiaiset, lounaat tai retkieväät ja päivälliset.

Hinta: 31.12.2023 mennessä tehdyt varaukset 1350€ (sis ALV). Sen jälkeen normaalihinta 1450 euroa. Hinta sisältää perehdytykset kojuille, kuljetukset, majoitukset, kojumaksut ja ruokailut. Hinta ei sisällä kuljetuksia Kuusamoon, kuvausvälineitä tai alkoholijuomia.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset suoraan verkkokaupasta tai sähköpostilla osoitteeseen info@kuusamonaturephotography.fi

Kiihkeiden soidinmenojen ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa riippuen mm. eri lajien aktiivisuudesta ko. ajankohtana, joka muuttuu päivä päivältä kevään edetessä, mutta tämän ohjelmapohjan mukaan lähdemme liikkeelle. Päivä koostuu aikaisen aamun kuvaussessiosta sekä illan kuvaussessiosta ja päiväsaikaan pidämme lepotaukoa. 

Jokaisella on mahdollisuus kuvata 7 kojukuvaussessiota. Perusohjelmassa kuvataan kaksi kertaa teeren soitimella, yhden kerran metson soitimella, yhden kerran vesilintukojulla, kerran kurki- ja metsähanhikojulla, kerran sääksikojulla sekä yhden kerran pikkulintukojulla.  

Sunnuntai

Saapuminen ja majoittautuminen klo 13.30 Oivangin Lomakartanoon, jossa nautimme lounaan sekä tutustumme tulevien päivien ohjelmaan kuvaesityksen avulla. Aikaisen päivällisen jälkeen suuntaamme vesilintukojulle kuvaamaan taistelevia laulujoutsenia, kurkia, vesilintuja sekä lammella vierailevia merikotkia auringonlaskuun asti.

Maanantai

Aamulla suuntaamme oppaan kanssa aikaisin teerien soitimelle. Lähtö majoituksesta klo 3, josta ajetaan noin 40 minuuttia kojuille. Kuvaamme teeriä soitimen päättymiseen asti – normaalisti noin klo 8, jonka jälkeen palaamme majoitukseen, jossa on katettuna runsas aamiainen noin klo 9. Päivätauolla on mahdollista pitää vähän lepotaukoa ja tarkastella ensimmäisen illan ja aamun kuvasaalista. Aikaisen päivällisen noin klo 16 jälkeen valmistaudumme metson soitimeen ja lähdemme kojuihin illalla noin klo 18, jossa yövytään makuupusseissa valmiina aikaisen aamun kuvaussessioon. Soidinhuumassa metsokukot saattavat tulla joskus iltasoitimelle jo klo 21.

Tiistai

Metsojen soidinmenoja kuvataan aamuyöstä lähtien ja palaamme majoitukseen runsaan aamiaisen ääreen soitimen päättymisen jälkeen noin klo 9. Päivätauolla on mahdollista pitää vähän lepotaukoa ja tarkastella metsoyön kuvasaalista. Aikaisen päivällisen jälkeen suuntaamme Riekin peltoaukean latokojulle kuvaamaan kurkia, metsähanhia sekä muita pellon lintuja auringonlaskuun asti. Paluu majoitukseen noin klo 21.

Keskiviikko

Parin vauhdikkaan kuvauspäivän jälkeen nukumme vähän pidempään ja lähdemme aamiaisen jälkeen pikkulintustudiolle, jossa kuvataan järripeippoja ja punatulkkuja sekä muita kuvauspaikan lintuja aamupäivän ajan. Päivällä on mahdollisuus pitää lepotaukoa sekä tyhjentää muistikortteja ja ladata akkuja illan kuvaussessioon. Aikaisen päivällisen jälkeen suuntaamme Lämsänkylän sääksen kuvauspaikalle, jossa kuvaamme veteen sukeltavia sääksiä auringonlaskuun asti. Paluu majoitukseen noin klo 21.

Torstai

Viimeisenä aamuna lähdemme aikaisin aamulla uudestaan teeren soitimelle. Lähtö majoituksesta klo 3, josta on noin 40 minuutin matka kojuille. Soitimen päättymisen jälkeen (normaalisti noin klo 8) paluu majoitukseen aamiaisen ääreen noin klo 9.

Vauhdikas kevään kojukuvassessio päättyy perjantaina lounaaseen Oivangin lomakartanolle. Jos haluat varata lisäöitä Oivangista tai jäädä vielä kuvaamaan Kuusamoon, niin ole meihin yhteydessä, niin koitamme saada ne järjestettyä. 

Huom! Muutokset ohjelmaan mahdollisia lintutilanteen tai sääolosuhteiden muuttuessa. 

Kurssin maksaminen

Varauksen yhteydessä maksetaan 100 euron varausmaksu, jota ei palauteta mahdollisen peruutuksen yhteydessä. Loppuerä laskutetaan myöhemmin, ja se tulee olla maksettuna 45 päivää ennen kurssin alkua. Jos varaus tehdään alle 30 vuorokautta ennen kurssin alkua, laskutamme koko summan heti varauksen jälkeen.

Vakuutukset

Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja kuvauskaluston vakuuttaminen on myös suositeltavaa.

Peruutusehdot

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 45 vuorokautta, mutta viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme varausmaksun (100€). Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista, pidätämme 50% kurssimaksusta. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista pidätämme koko kurssimaksun. 

Järjestäjällä on oikeus peruuttaa kurssi kuukautta ennen kurssin alkua. Jos kurssi peruutetaan järjestäjän toimesta, kaikki maksut palautetaan.

Lisätiedot 

Pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä sähköpostilla info@kuusamonaturephotography.fi, jos tarvitsette lisätietoja.

Varauskalenteri

Hinta: 31.12.2023 mennessä tehdyt varaukset 1350 € / osallistuja. Sen jälkeen 1450 euroa.

Varauksen yhteydessä laskutetaan 100 euron varausmaksu.

Loppulasku lähetetään myöhemmin ja se pitää olla maksettuna 45 päivää ennen kurssin alkua.

Vapaa
Varattu
Ei käytettävissä
MTKTPLS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-

Maksu verkkokaupassa

Katso lisää kuvia Flickr-galleriastamme: www.flickr.com/photos/kuusamonaturephotography

Lisää kurssitarjonnastamme